Hra o trůny: Dodnes se tvůrci musejí zodpovídat z "kauzy kelímek"

Hra o trůny: Dodnes se tvůrci musejí zodpovídat z "kauzy kelímek" | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 12 obrázků
Jedním z nejprobíranějších momentů osmé řady Hry o trůny byl zapomenutý kelímek uprostřed záběru. Jaký postoj k celé situaci chovají showrunneři?

Na osmou řadu Hry o trůny se před dvěma lety strhla masivní lavina negativních reakcí ze stran kritiků i fanoušků. Výtek byla obecně celá řada, nejčastěji se však obecně týkaly jediné věci. A to sice velkého poklesu pečlivosti a propracovanosti scénářů. Největším tématem byl zejména velice uspěchaný, děravý a ve výsledku často nelogický příběh a ukvapený vývoj postav. Vedle oprávněné kritiky se ale občas objevily i humorné, poněkud hnidopišské výtky.

Zřejmě každý z fanoušků si především pamatuje na jeden kritizovaný prvek. Tím není samozřejmě nic jiného než notoricky známý odložený kelímek na kávu, který mohl být na krátkou dobu spatřen uprostřed scény na Zimohradě ve čtvrté epizodě Poslední ze Starků. Lehce přehlédnutelný detail by u většiny seriálů působil pouze pro pousmání, ne však u Hry o trůny - pro seriál, jehož každá epizoda stojí miliony dolarů, by přece neměl být velký problém se takovémuto přešlapu vyhnout. Chybu ve výsledku tvůrcům mnozí fanoušci i přes následné odstranění neodpustili a dodnes si z ní mnozí dělají legraci.

Hra o trůny: Tvůrci se museli HBO doprošovat , aby je nechalo natočit jednu z klíčových scén
 

V nové knize popisující zákulisní dění, Fire Cannot Kill a Dragon, se tvůrci série David Benioff a D.B. Weiss rozhodli k celé situaci vrátit. Chybě prý původně nemohli uvěřit a když se o ní po premiéře epizody dozvěděli, mysleli si, že se jedná pouze o vtípek vytvořený na počítači. Jenže pak samozřejmě v televizi spatřili, že se jedná o realitu a nemohli pochopit, jak si takové věci mohli nevšimnout.

Scénu údajně viděli přinejmenším tisíckrát, vždy se však dívali na tváře herců nebo na to, jak mezi sebou pasovaly jednotlivé záběry. Podobný problém měla prý každá produkce, v dnešní době, kdy si může každý člověk obsah přetočit a komunikovat s lidmi po celém světě, se však podobná chyba jednoduše roznese mnohem účinněji a rychleji.

Ještě vtipnější je pak samozřejmě ve výsledku fakt, že se hned o dva díly později tvůrcům nepodařilo odhalit další podobný přešlap. V tomto případě to akorát nebyl kelímek od kávy, nýbrž plastová láhev schovaná pod židlí. Oba momenty si můžete připomenout v galerii.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu