Přátelé: Podívejte se na scény, ve kterých ústřední herce viditelně nahradil záskok

Přátelé: Podívejte se na scény, ve kterých ústřední herce viditelně nahradil záskok | Fandíme seriálům
Warner Bros. Television
Zobrazit dalších 12 obrázků
Změna formátu vysílání zapříčinila, že v Přátelích jsou vidět scény, kde herci byli nahrazeni.

Zarytí fanoušci seriálu Přátelé si všimli podivných scén, kdy byla v některých záběrech ta či ona postava evidentně ztvárněná úplně jiným hercem, než je zvykem. Jedním z nejjasnějších momentů je scéna z patnácté epizody deváté série s názvem Přepadení. Ve scéně vejdou Joey a Rachel do bytu. V následujícím záběru je detailní záběr na Joeyho, ale vedle něj nestojí představitelka Rachel Jennifer Aniston, ale neznámá osoba. V dalším záběru je již opět na místě Jennifer Aniston. Tyto technické přešlapy vypadají na první pohled podivně, avšak mají jednoduché vysvětlení.

Přátelé: Představitel Chandlera odhalil, kdy vznikne dlouho slibovaný speciál
 

Přátelé využívali při natáčení náhradníky, takzvané stand-ins. Tito náhradníci se běžně používají ve filmech a seriálech. Vybraná osoba nahradí při natáčení herce ve scéně, když se například teprve osvětluje nebo nastavuje kamera, zatímco herci hrají jiné scény nebo chybí na place. Popřípadě se stand-inů může využít tam, kde se kamera nesoustředí na jejich postavu, ale na někoho jiného, ale zároveň je pro přirozené sehrání scény důležité, aby tam někdo byl.

Další stand-in je v Přátelích zcela evidentně vidět i v případě pátého dílu osmé série s názvem Rachel má rande. V této scéně sedí Monika a Phoebe na gauči v oblíbené kavárně Central Perk a klábosí u kávy. Jak se při jejich dialogu střídá záběr z Moniky na Phoebe, tak je vidět v jednom detailním záběru na Phoebe namísto představitelky Moniky Courtney Cox neznámá žena.

Zřejmě nejokatěji je stand-in vidět v osmnáctém díle osmé série Chlap s chutí do života, kde je představitel Jacka Gellera Elliott Gould nahrazen v jednom záběru neznámým pánem, který mu není vůbec podobný. Zvlášť tady je potom patrné, že tvůrci vyloženě nepočítali s tím, že by někdy diváci mohli dané části záběrů někdy vidět.

Všechny vyjmenované chyby totiž vznikly z technických důvodů. Při původním vysílání nebyly dané části záběru vůbec vidět, jelikož se Přátelé v 90. letech vysílali ve formátu 4:3 namísto aktuálních 16:9. Stand-inů si tak diváci pořádně všimli teprve v posledních letech, kdy je seriál v novém poměru stran populární na streamovacích platformách.

Scény, ve kterých byli herci nahrazeni náhradníky, si můžete prohlédnout v galerii pod článkem. Níže přikládáme video, které ukazuje další technické chyby v sitcomu Přátelé.

Zdroj: Screenrant, Digital Spy

Foto: Warner Bros. Television

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu