Hra o trůny: Herec věděl, že bude 8. řada tak kontroverzní

Hra o trůny: Herec věděl, že bude 8. řada tak kontroverzní | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 14 obrázků
Podle představitele Gendryho bylo negativní přijetí finální série nevyhnutelné.

Přijít s uspokojivým finále milovaného a dlouho vysílaného seriálu je skutečný oříšek. Nalákat fanoušky na velkolepé zakončení je jedna věc, naplnit obrovská očekávání je však už zcela jiný úkol. Své o tom moc dobře ví zejména tvůrci dodnes velice oblíbené Hry o trůny. Epická fantasy podívaná se po většinu času těšila naprosto nadšenému přijetí. V 7. řadě však začaly reakce pomalu střízlivět a ta 8. už musela ze všech stran čelit nekompromisní kritice, přičemž se mezi fanoušky stala předmětem výrazných nehodů a kontroverze.

Hra o trůny: Tyrion Lannister mohl být původně záporák
 

Uspokojit všechny fanoušky je obecně nemožným úkolem a snad nikdo nečekal, že se to Hře o trůny podaří. Showrunneři David Benioff a D.B. Weiss však pouhými šesti epizodami dokázali diváky rozdělit na dva tábory jako málokdo. Finální díly seriálu se v poměrně velké míře řeší dodnes, přičemž se k nim často vracejí i někteří herci. O svůj názor se v poslední době podělili například Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) nebo Charles Dance (Tywin Lannister). Nově se k nim připojil i Joe Dempsie, představitel postavy Gendryho Baratheona.

Britský herec prohlásil, že byla kontroverze doprovázející 8. sezónu nevyhnutelná. Během let předcházejících finální řadě tvůrcům prý ani chvíli nezáviděl, že budou muset příběh dovést do uspokojujícího a zároveň překvapivého konce. Liverpoolský rodák věří, že jedním z hlavních důvodů úspěchu Hry o trůny byl fakt, že díky její kvalitě existovalo nekonečně mnoho teorií o tom, jak seriál skončí. Autoři však nakonec museli najít takové zakončení, které ještě nebylo hromadně navrhováno na internetu, aby bylo obecenstvo ve výsledku překvapeno. Negativní odezva byla tedy vlastně přirozená, protože zakončení jednoduše nemohlo všechny uspokojit.

Co si myslíte o názoru Joea Dempsieho? Proč 8. řada neuspěla podle vás? Napište nám do komentářů.

Foto: HBO

Zdroj: Digital Spy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu