Světlo a stíny: Netflix představuje ambiciózní fantasy dle slavné knižní série

Světlo a stíny: Netflix představuje ambiciózní fantasy dle slavné knižní série | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Knižní série Griša dostala seriálovou podobu na Netflixu, po Zaklínači se na nás řítí další propracovaný fantasy svět.

Příští rok v dubnu Netflix uvede fantasy Světlo a stíny (Shadow and Bone) na motivy stejnojmenného románu z knižní série Griša od autorky Leigh Bardugo. Dobrodružná fantasy byla ohlášena na začátku loňského roku a byla dotočena již letos v únoru. Od té doby probíhala postprodukce, při které streamovací gigant piloval vizuální efekty. Strohá synopse od Netflixu zní: „Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly.

Burn: J.J. Abrams chystá sérii o drakovi z časů studené války
 

Netflix oznámil předběžné dubnové datum premiéry skrze oznamovací teaser, ve kterém ovšem zatím neodhalil žádné reálné záběry ze série. Upoutávka se soustředí především na nádhernou realizaci mytologických prvků různorodého světa. Tvůrcem seriálu je Eric Heisserer, který napsal scénář k filmům Příchozí, V pasti či hororu Zhasni a zemřeš.

Ústřední hrdinku Alinu Starkov ztvárnila neznámá Jessie Mei Li, jež si zatím zahrála pouze v dokumentární sérii Vězněm v cizině a vyjma seriálu Světla a stíny ji budeme moci vidět v dubnu ve filmu Last Night in Soho od Edgara Wrighta. I zbytek obsazení spoléhá především na méně známé herce, vyjma Bena Barnese (Punisher, Westworld), který si zahrál generála Kirigana. Zbytek osazenstva tvoří Freddy Carter (Pennyworth), Archie Renaux (Gold Digger), Amita Suman (The Outpost), Kit Young (Endeavour), Simon Sears (Cesty Páně), Daisy Head (Guilt) či Caroline Boulton (The Terror). První série nabídne osm hodinových epizod.

Synopse první knihy Světlo a stíny ze série Griša zní následovně „Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…

Zdroj: Screenrant, Databáze knih

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu