Slunečná v minulém roce vládla sledovanosti na Primě

Slunečná v minulém roce vládla sledovanosti na Primě | Fandíme seriálům
Prima
Zobrazit dalších 28 obrázků
Prima se pochlubila rekordní sledovaností Slunečné a odhalila, na co se diváci mohou těšit v letošním roce.

Před pár dny jsme vás informovali o rekordech ve sledovanosti u České televize a nyní s výroční zprávou přispěchala i Prima. Rok 2020 byl pro skupinu stanic Prima rekordní a její průměrný celodenní podíl ve sledovanosti vzrostl na 25,11 % u diváků starších 15 let, což je o necelý jeden procentuální bod více než v předešlém roce. Největším hitem Primy je seriál Slunečná, jejíž premiérové večerní díly v úterý i čtvrtek sledovalo průměrně 1,32 milionu diváků starších 15 let.  

Božena i s druhým dílem kralovala nedělní sledovanosti
 

Slunečná se během roku 2020 etablovala na nejsledovanější dlouhoběžný televizní seriál. Prvenství ve sledovanosti drží epizoda vysílaná 14. 4., kterou si nenechalo ujít takřka 1,63 milionu diáků starších 15 let. Seriál na rozdíl od konkurenčních tuzemských sérií má i hojnou fanouškovskou základnu na sociálních sítích. Slunečná má na svém instagramovém účtu téměř 140 tisíc sledujících. Pro ilustraci, konkurenční Ulice má na Instagramu “jen“ 107 tisíc sledujících a Ordinace v růžové zahradě pouze 91 tisíc sledujících. O tom, že Instagram Slunečné lidi velmi zajímá, svědčí i to, že v době, kdy měla necelých 130 tisíc sledujících, uživatelé na účet posílali průměrně 3 500 zpráv a 2 700 komentářů měsíčně.

Ke Slunečné vychází celá řada stolních her a v předvánočním čase vyšla pro fanoušky i kniha na motivy seriálu. Prima blíže nespecifikovala výdělky z merchandisingu, ale v tiskové zprávě uvedla, že merchandising k tomuto seriálu se stal jedním z nejúspěšnějších v historii televize. Druhým nejsledovanějším seriálem Primy byla čtvrtá série Poldy, kterou průměrně sledovalo 1,1 milionu diváků starších 15 let. Nejsledovanějším filmem na Primě byla česká komedie Ženy v běhu1,35 milionu diváků starších 15 let. Zbytek Top 5 nejsledovanějších pořadů Primy za rok 2020 tvoří Bezva ženská na krku1,31 milionu diváků a Ženská na vrcholu1,19 milionu diváků starších 15 let.

Generální ředitel FTV Prima Marek Singer sdělil divákům, na co se mohou těšit v první polovině roku 2021: „Kromě oblíbených seriálů Slunečná a Sestřičky, jejichž premiérové díly uvidí diváci od 11. ledna, se mohou diváci těšit na již dlouho očekávaný seriál Einstein, na nové epizody seriálu Polda a na šestnáctidílný seriál z venkovského prostředí Hvězdy nad hlavou. Nebude chybět ani nová seznamovací reality show First Dates.“ Bližší informace ke krimi seriálu EinsteinVojtou Kotkem v hlavní roli, jež se měl původně vysílat na podzim 2020, si můžete přečíst zde.

Prima
Hvězdy nad hlavou

Šestnáctidílný seriál Hvězdy nad hlavou se natáčel v exteriérech na Rokycansku během léta a podzimu za ztížených podmínek v podobě hygienických opatření. Příběh se bude točit kolem veterinářky Lucie Boučkové (Tereza Kostková), jež na malebné vesnici zachraňuje nejen zvířata, ale často i lidské osudy. Sama je jednoho dne postavena před volbu, kdy se musí správně rozhodnout mezi dvěma muži, bývalým manželem (Roman Vojtek) a architektem (Roman Zach), aby našla pravou lásku a zajistila šťastnou budoucnost pro sebe a svého syna Filipa (Filip Antonio).

Ve vedlejších rolích se představí Veronika Žilková (LOVEní), Kateřina Marie Fialová (Tvoje tvář má známý hlas), Václav Kopta (Chata na prodej), Alena Mihulová (Domácí péče), Veronika Khek Kubařová (Ženy v běhu), Miroslav Táborský (3Bobule), Bolek Polívka (Anděl Páně 2) či Petr Nárožný (Poslední aristokratka). Režii si rozdělil Martin Kopp (3Bobule) s Davidem Laňkou (Poslouchej). V galerii si můžete prohlédnout fotky ze slavnostní první a poslední klapky z natáčení Hvězd pod hlavou.

Zdroj: iPrima I, II, IIIATO-Nielsen Admosphere

Foto: Prima

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu