Kultovní kapela Sex Pistols dostane vlastní minisérii

Kultovní kapela Sex Pistols dostane vlastní minisérii | Fandíme seriálům
Koen Suyk, CC0, via Wikimedia Commons
O režii se postrádá Danny Boyle, oscarový tvůrce Trainspottingu nebo 28 dní poté.

Filmovým světem v posledních letech hýbe trend životopisných snímků slavných kapel a hudebníků. Vlnu nastartovali před dvěma lety Queen a veleúspěšné Bohemian Rhapsody, následoval Elton John a Rocketman a nyní nás čekají také snímky o Madonně, Davidu Bowiem, Ozzym Osbournovi, Whitney Houston nebo Gorillaz. Televizní sféra byla v tomto ohledu dosud pozadu, vypadá to však, že by se hudební životopisy mohly začít přesouvat i na domácí obrazovky. První vlaštovkou bude nová série o Sex Pistols, dost možná nejslavnější punkové kapele vůbec.

Netflix chystá minisérii o vzniku hudební aplikace Spotify
 

Šestidílná minisérie nesoucí název Pistol je založená na memoáru Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol kytaristy Steva Jonese. Oscarový Danny Boyle si vezme na starosti režii a produkci. V hlavních rolích se objeví Toby Wallace (Než skončí léto), Anson Boon (1917), Louis Partridge (Enola Holmes), Fabien Frankel (Last Christmas), Emma Appleton (Zaklínač) nebo Maisie Williams.

Boyle projekt popsal, následně: "Představte si, že byste s kamarády vtrhli do světa Koruny a Panství Downton a začali tam naštvaně na všechny vyřvávat písničky a svůj vztek na všechno, co reprezentují". Pro režiséra se jedná o návrat k hudebnímu žánru, naposledy před dvěma lety přišel s komedií Yesterday inspirovanou legendárními The Beatles. Premiéra seriálu Pistol dosud nebyla ohlášena, proběhne každopádně na kanále FX.

 

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu