Teorie velkého třesku: Skvělý výkon na konkurzu skoro stál Jima Parsonse roli

Teorie velkého třesku: Skvělý výkon na konkurzu skoro stál Jima Parsonse roli | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 9 obrázků
Zní to paradoxně, ale dle jednoho z tvůrců byl Jim Parsons na konkurzu jako Sheldon až příliš dobrý. 

Po dvanácti kompletních sériích úspěšného seriálu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory) si těžko dokážeme představit v roli výstředního teoretického fyzika Sheldona Coopera někoho jiného než amerického herce Jima Parsonse. Zajímavé ale je, že herec roli neměl původně dostat, a to navzdory jeho skvělému výkonu. Prozradil to v podcastu Bill Prady, jeden z hlavní tvůrčí dvojice. Jeho kolega Chuck Lorre byl ohledně Parsonse skeptický, jeho famózní výkon byl podle Lorra neopakovatelný.

Call Me Kat: Amy z Teorie velkého třesku v první ukázce na nový sitcom
 

„Viděli jsme asi stovku herců během konkurzu na roli Sheldona, a když přišel Jim Parsons, stal se tím pravým Sheldonem. U některých jiných jsme si říkali, že ten nebyl špatný, nebo že tento to zahrál dobře, ale Jim byl už na konkurzu takovým Sheldonem, jakého jste potom mohli vidět v televizi,“ vzpomínal Prady na přípravy seriálu během rozhovoru podcastu magazínu People. „Když Jim odešel, otočil jsem se na Chucka a říkám, že tohle je náš člověk, tohle je on. Chuck se na mě otočil a řekl, ‚Ne, zlomí ti srdce, znovu to takhle dobře nezahraje.‘“ Chuck Lorre si zřejmě byl plně vědom výborného výkonu Jima Parsonse, ovšem nevěřil, že by jej dokázal zopakovat. Ovšem ve druhém kole konkurzu byl hercův výkon stejně skvělý a role byla jeho. Další zajímavostí je, že role Sheldona byla původně nabídnuta Johnymu Galeckimu, který ovšem odmítl s tím, že stál o roli Leonarda, kterou nakonec dostal. Oba herci byli jediní dva, kteří „přežili“ původní pilotní epizodu, jež byla před vysíláním zásadně přepracována.

Jim Parsons hrál Sheldona od roku 2007 až do roku 2019. Během svého působení v seriálu získal několik hereckých cen, včetně Zlatého glóbu a několika cen Emmy. Po dvanácti letech od premiéry se Parsons rozhodl seriál opustit. S jeho rozhodnutím byl tak seriál oficiálně ukončen.

Foto: CBS

Zdroje: The Creative Coalition, Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Foxi_Ghost | 20.02.2021 21:36
Jako okej ale on je to Jim Parson a ne Jim Parsons Xd.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu