Vedoucí katedry: První ukázka nové Netflix komedie se Sandrou Oh

Vedoucí katedry: První ukázka nové Netflix komedie se Sandrou Oh | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Tvůrci Hry o trůny nečekaně připravili komediální seriál.

David Benioff a D.B. Weiss se proslavili jako autoři seriálové verze Hry o trůny. Když ji dokončili, podepsali dvousetmilionovou smlouvu o exkluzivní spolupráci se streamovacím gigantem Netflix. I když pro něj čekají několik větších projektů, včetně sci-fi The Three-Body Problem, ze všeho nejdřív dohlédli na nenápadný šestidílný komediální seriál Vedoucí katedry (The Chair). Weiss a Benioff figurují na pozici výkonných producentů, autorkou je Amanda Peet, Benioffova manželka a známá herečka, která se postupně čím dál tím víc věnuje také psaní (dosud pro divadlo).

Seriál bude pojednávat o trablích a nástrahách, které čekají na novou vedoucí katedry angličtiny na fiktivní universitě Pembroke. Hlavní roli ztvárnila Sandra Oh (Chirurgové, Na mušce) a z první zveřejněné upoutávky je patrné, že už kvůli ní bude stát seriál za to. Oh do role vnesla svoji tradiční těkavou energii, zároveň ale tentokrát není na první pohled tak šarmantní, jak jsme u ní obvykle zvyklí. Tady dostala fazonu lehce mimózní akademičky a můžeme se těšit, že dostane prostor předvést zase něco maličko nového. Z krátké ukázky je patrné, že nová paní vedoucí má smysl pro humor, zároveň se bere trochu vážně, má možná určité problémy se sebevědomím a zjevně je poněkud roztržitá. To by mohla být správně třaskavá kombinace pro tak akorát neurotickou postavu, se kterou se nebudeme nudit.

Dále hrají Jay Duplass, Bob Balaban, Bob Stephenson, Ella Rubin nebo David Morse. Spolu s Peet sérii napsali Richard E. Robbins a Jennifer Kim. Všechny epizody zrežíroval Daniel Gray Longino (Who Is America?, PEN15, Nebe s.r.o.). Seriál bude uvedený na Netflix 20. srpna.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu