House of the Dragon: Natáčení nové Hry o trůny zastavil koronavirus

House of the Dragon: Natáčení nové Hry o trůny zastavil koronavirus | Fandíme seriálům
HBO
Covidová opatření stále filmařům působí potíže, už ale nejsou tak fatální, jako byla v dřívějších měsících.

Před chvílí jsme hovořili o nové sérii The Last of Us, za kterou HBO zaplatí tolik, jako za svou hitovou Hru o trůny. Zjevně tedy půjde o nový klíčový seriál. Zároveň ale platí, že žádná značka stále nemá tak silný zvuk, jako právě Game of Thrones. Proto vzniká celá řada nových seriálů, jež bohatou historii fantastického světa spisovatele George R.R. Martina blíže probádají. Před pár dny jsme se dozvěděli, že jeden z mnoha rozpracovaných návrhů nakonec realizovaný nebude, nicméně seriál, kterého se dočkáme s určitostí, je House of the Dragon. Ten pojednává o historii rodiny Targaryenů a občanské válce, která se mezi dvěma větvemi rodu rozhořela několik staletí před tím, než o trůn začala usilovat Daenerys.

I když se ale House of the Dragon už několik měsíců točí (od dubna) a jednoznačně bude dokončený, ještě to neznamená, že se dokáže vyhnout veškerým potížím. Čerstvě se na sérii podepsala pandemie koronaviru. V hlavní bezpečnostní zóně, v níž se pohybují přímo herci a hlavní členové štábu, se objevil pozitivní test. Dotyčná osoba a její nejbližší kontakty budou izolovány, a pokud se neobjeví další potíže, zbytek produkce bude moci za dva dny pokračovat v práci.

Je tedy vidět, že ačkoliv Hollywoodu bere stále koronavirus extrémně vážně a štáby stále dodržují přísná bezpečnostní opatření, nákaza už aktuálně není vnímána jako devastační problém, který by mohl celý projekt totálně zhatit. Několikadenní zdržení se překonat dá. Na druhou stranu stále platí, že dokud nepůjde točit bez bezpečnostních opatření, znemožní to natáčení některých projektů, protože covidová opatření produkci výrazně prodražují (ať už kvůli zavedení bezpečnostních prvků, tak právě kvůli potenciálním prodlevám). Krom House of the Dragon si podle informací serveru Deadline v posledních dnech pozastavením kvůli pandemii prošlo například také natáčení druhé řady loňského hitu Bridgertonovi.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu