Magic: The Gathering – Seriál z populárního fantasy světa je na cestě

Magic: The Gathering – Seriál z populárního fantasy světa je na cestě | Fandíme seriálům
Wizards of the Coast
Zobrazit další 2 obrázky
Seriál od Netflixu našel novou vůdčí osobnost a může pokračovat v přípravách.

Netflix v roce 2019 začal připravovat animovaný seriál ze světa populární společenské fantasy hry Magic: The Gathering. Projektu se tehdy chopili bratři Russoovi, známí režiséři Avengers: Endgame. Ti však po čase kvůli kreativním neshodám Magic opustili. Rozloučili se nicméně v dobrém a pomohli najít svého nástupce. Tím se stal Jeff Kline, zkušený tvůrce podepsaný pod řadu seriálů ze světa Transformers, pod G.I. Joe: Renegades, Max Steel nebo Extreme Ghostbusters.

Sérii Netflix připravuje ve spolupráci s herní firmou Wizards of the Coast (dceřiná firma gigantu Hasbro) a filmovým studiem Entertainment One, které už v dnešní době také patří Hasbru. O animaci se postarají Snowball Studios, jež za sebou mají hlavně nejrůznější reklamy a dětské série jako Muppet Babies. Společnosti v hromadném vyjádření uvádějí, že Russoovi pomohli výrobu série nasměrovat, Kline pak dodal, že svět Magicu je tak rozsáhlý a bohatý, že nejtěžší bude vybrat si z něj jen něco.

Magic The Gathering je původně karetní fantasy hra, kterou v roce 1993 vymyslel Richard Garfield. Zábava inspirovaná hrami na hrdiny proti sobě stavěla oponenty, kteří se prostřednictvím vysílání příšer, stavění artefaktů a sesílání kouzel snaží zničit jeden druhého. Hra je zasazená do multiverza, primárně na rovinu bytí zvanou Dominaria, ale i na další. Svět a jeho obyvatele blíže vykreslovaly už samotné kartičky, avšak daleko víc se do vyprávění ponořily ještě doprovodné knihy a komiksy.

Foto: Wizards of the Coast

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu