Nautilus: Disney chystá seriálový příběh o mládí kapitána Nema

Nautilus: Disney chystá seriálový příběh o mládí kapitána Nema | Fandíme seriálům
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Příběh kapitána Nema se dočká hraného seriálového zpracování. To bude exkluzivní pro streamovací službu Disney +. 

Legendární kapitán Nemo se opět vrátí na obrazovky a to v hrané adaptaci populárního díla Julese Verna, autora dobrodružných románů jako Patnáctiletý kapitán, Cesta kolem světa za osmdesát dní, Cesta do středu země nebo Vynález zkázy. Kapitán se ústřední postavou románu Dvacet tisíc mil pod mořem, jehož původní verze vyšla v roce 1870. Desetidílný seriál, který pro vlastní streamovací služby chystá Disney, se ale zaměří na mladého kapitána Nema a jeho osudy s posádkou tajemné ponorky Nautilus před událostmi knihy Dvacet tisíc mil pod mořem.

Cassian Andor: Série se chce zaměřit na málo známá Star Wars stvoření
 

O přípravách seriálu jako první informoval server The Hollywood Reporter, který přináší i neoficiální synopsi: Mladý indický princ, jenž byl připraven o rodinu a dědické právo na trůn, se stal vězněm Východoindické obchodní společnosti s motivací pomstít se silám, které jej připravily o vše. Nemo později vypluje se svou posádkou na palubě ohromujícího plavidla, střetne se s nepřáteli a odhalí magické podvodní světy.

Seriál s názvem Nautilus píše a produkuje James Dormer, tvůrce seriálů Medicejové, Tři mušketýři nebo Protiúder. Produkčně se na projektu podílí i Johanna Devereaux, která se k seriálu vyjádřila během oznámení:

„Příběh, který napsal Jules Verne je milovanou klasikou po celém světě. Je nám ctí, že můžeme ponorku Nautilus a její posádku přivést k životu touto zajímavou a odvážnou cestou. Série bude dechberoucí, plná akce a zábavy.“

Román Dvacet tisíc mil pod mořem se podobě jako spousta jiných Vernových románů dočkal již mnohých filmových nebo televizních adaptací. Jako první se látky chopil legendární francouzský režisér Georges Meliés v roce 1907 v raném období evropské kinematografie. V roce 1916 román dostal svou první celovečerní adaptaci z americké produkce. Jednou z nejpopulárnějších verzí je ta hollywoodská z roku 1958, kde si zahrála i legenda dobrodružných filmů, Kirk Douglas. Už tuhle verzi produkovala společnost Walt Disney Pictures. Pro Disneyho se tak jedná o návrat k látce po více než šedesáti letech. V roce 2007 se Vernův odkaz rozhodlo pošpinit nízkonákladové a brakové studio Asylum se svým do současnosti zasazeným skvostem 30 000 mil pod mořem.

Konceptuálně nám seriál Nautilus zní trochu jako Star Trek, ovšem z mořského prostředí. Jaký je váš názor na chystaný seriál?

Fotky z adaptace románu Dvacet tisíc mil pod mořem z roku 1958, kde si kapitána Nema zahrál James Mason a sekundoval mu Kirk Douglas, si můžete prohlédnout v naší galerii. 

Fotky jsou ilustrační, ze staršího Disneyho zpracování Kapitána Nema s Kirkem Douglasem

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu