The Jessica Simulation: V nové sci-fi se bude chatovat s mrtvými

The Jessica Simulation: V nové sci-fi se bude chatovat s mrtvými | Fandíme seriálům
SF Chronicle/Jason Fagone
Zobrazit další 1 obrázek
Virální článek připomínající oblíbenou epizodu seriálu Černé zrcadlo se dočká adaptace v podobě minisérie. O práva se přetahovala velká hollywoodská studia. 

Televizní adaptace se dočká populární článek s názvem The Jessica Simulation: Love and Loss in the Age of A.I., který vyšel 23. července tohoto roku v deníku San Francisko Chronicle. Příběh z pera autora Jasona Fagoneho replikuje ideu zobrazenou již v jedné z epizod britského seriálu Černé zrcadlo (přesněji se jedná o první epizodu druhé série s názvem „Přijdu hned“, kde si ústřední postavy zahráli Domhnall Gleeson a Hayley Atwell). Hlavní postavou Fagoneho příběhu je třiatřicetiletý muž jménem Joshua Barbeau, který se již delší čas vyrovnává s úmrtím své snoubenky kvůli velmi vzácné poruše jater. Ztráta milované na něj byla příliš a nemůže se se smrtí Jessicy vyrovnat. Narazí ale na tajemnou chatovací službu, která mu díky vyspělé umělé inteligenci umožní textovou formou naposledy konverzovat se svou zesnulou láskou a postupně situaci přijmout. Hlavní tématem příběhu je snaha vyrovnat se se ztrátou někoho blízkého, primárními motivy jsou zármutek a snaha najít v sobě sílu jít dál.

Sedm různých produkčních společností se střetlo v aukční bitvě o práva k článku. Jde tedy poznat, že se jedná o horký materiál. Finální částku uzavřelo studio Universal Television, pro které minisérii napíše a vyprodukuje Martin Gero, známý jako scenárista seriálů Hvězdná brána: Atlantida a Mrtvý bod.

Podobnou premisu jako The Jessica Simulation přinesla i epizoda seriálu Černé zrcadlo, ve které se hlavní postava Martha vyrovnává s náhlým úmrtím svého přítele Ashe při automobilové havárii. Moderní technologie ale Marthě umožní mít Ashe opět doma ve formě uměle vytvořeného lidského těla s umělou inteligencí. Ash je sice fyzicky zpět, ale Martha ví, že tato mluvící skořápka bez emocí není její přítel.

Adaptace článku The Jessica Simulation zatím nemá stanovené datum premiéry, neznáme ani představitele hlavní role. Projekt se nachází ve fázi příprav.

Zdroje: Deadline, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu