Vánoce na ČT budou ve znamení nové štědrovečerní pohádky, premiéry Havla nebo finále Marie Terezie

Vánoce na ČT budou ve znamení nové štědrovečerní pohádky, premiéry Havla nebo finále Marie Terezie | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 17 obrázků
Česká televize si na prosinec přichystala řadu premiér, další sérii Adventních koncertů, finále StarDance či završení historické série o Marii Terezii.

Vánoce klepou na dveře, a tak je pravý čas seznámit diváky s prosincovým programem. Jako první se s adventním až novoročním programem chlubí Česká televize. Diváci se již tradičně mohou těšit na zcela novou štědrovečerní pohádku, tentokrát v hlavní roli s Markem Adamczykem (Kukačky) a Annou Fialovou (První republika). Ústřední dvojici pohádky Jak si nevzít princeznu spojuje, že se chtějí zbavit údělu, který jim předpověděly sudičky.

ČT nakoupila v Cannes, uvede izraelský thriller Fauda, srbské drama Rodina nebo dokument o Gretě Thunberg
 

Pokud byste na pohádku nechtěli čekat až do 24. 12., tak bude uvedena v rámci projektu Variace, který pořáda Karlovarský mezinárodní filmový festival s Českou filharmonií. Jedinečná projekce proběhně v sobotu 20. 11. od 17 hodin v kině Čas. Vyjma premiérové pohádky ČT během Vánoc uvede řadu osvědčených pohádek jako Tři oříšky pro Popelku, oba díly Anděla Páně, Čertí brko, Hodinářova učně, Peklo s princeznou, Dvanáct měsíčků a mnoho dalších.

ČT
Jak si nevzít princeznu

ČT nezapomněla ani na neslyšící ratolesti a jejich rodiče. V nabídce tak nebude chybět v pořadí již sedmá pohádka ve znakovém jazyce. V příběhu O kouzelné rybí kostičce se v hereckých rolích představí neslyšící herci. „Mezi veřejnoprávními televizemi jsme byli historicky první v Evropě. U neslyšících dětí hned naše první pohádka vzbudila velký ohlas a přání pokračovat v této tradici. A letos toto přání plníme rádi už posedmé,“ popisuje scenáristka Alexandra Vebrová. O dabing se postarají Zlata Adamovská (Ženy v běhu), Václav Kopta (Svět pod hlavou) a další.

Diváci nebudou ochuzeni ani o další ročník Adventních koncertů. Čtveřice koncertů proběhne v rozmezí 28. 11.19. 12. vždy od 17:30 na ČT1. Moderování se klasicky zhostí dvojice Ester Janečková a Jan Potměšil. V jednotlivých nedělních podvečerech vystoupí mimo jiné Iva Bittová, Petr Bende, Čechomor a sbor Cancioneta Praga. I výherce jedenácté sezóny StarDance budeme znát v průběhu prosince, finální večer proběhne 18. 12.

ČT
Havel

Vyjma pohádek se na stanici ČT1 dočkáme televizních premiér loňských oceňovaných snímku Havel a Šarlatán. Film o Václavu Havlovi od Slávka Horáka (Domácí péče) si odbyde premiéru 19. 12. Šarlatán zatím nemá stanovené konkrétní datum prosincové premiéry. Stanice ČT2 v prosinci vsadí na čtyři snímky s Vinnetouem, filmová zpracování detektivek od Agathy Christie, oceňované klasické komedie Někdo to rád horké či Prázdniny v Římě, francouzské komedie s Jean-Paul Belmondem a Pierrem Richardem a také filmy s Mr. Beanem.

Silvestrovský program vypadá následovně. Po osmé hodině večer bude uvedena jubilejní 100. epizoda pořadu Zázraky přírody a následovat bude speciální díl Všechnopárty. Zbytek večera bude patřit herečce Jiřině Bohdalové. V show Největší flám s Jiřinou Bohdalovou oslaví legendární herečka spolu s diváky své 90. narozeniny. Pořad bude tvořen originální kompilací autorských vystoupení, zábavných scének a hudebních čísel. Kromě Jiřiny Bohdalové v show vystoupí Marek Eben, Lucie Bílá, Boleslav Polívka, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Hana Zagorová, Ondřej G. Brzobohatý a mnoho dalších.

ČT
Marie Terezie III

Na Nový rok bude uveden finální pátý díl historické minisérie Marie Terezie. Děj pátého dílu je situován do let 1760 až 1780, tedy patnáct let po konci čtvrtého dílu. Pojednává o sňatkové politice Marie Terezie, o finančních problémech monarchie, které se přes nepochopení své ženy pokouší řešit František Štěpán (Vojtěch Kotek). Více o posledním díl Marie Terezie se dočtete zde.

V průběhu prosince představí ČT první fázi rozsáhlé rekonstrukce streamovací platformy iVysílání. „Už ve svém projektu z roku 2017 jsem si předsevzal, že musíme divákům nabídnout platformu, která bude odpovídat lépe jejich potřebám a očekáváním. Znamenalo to mnoho měsíců analýz a testů, neviditelných technologických změn, které se budou projevovat v uživatelském prostředí postupně. První fázi jim ale nabídneme už na konci tohoto roku s tím, že budou moci v premiéře sledovat i naše první, ryze internetové projekty. Veškerý dostupný video obsah bude navíc přehledněji uspořádaný, přehrávání by mělo být pohodlnější. A mysleli jsme samozřejmě i na diváky s různými typy znevýhodnění, na nevidomé či slabozraké, pro které by ovládání webu mělo být snazší,“ říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

ČT
Kritika budoucnosti

Kromě premiérových pořadů určených výhradně pro iVysílání, bude změna vzhledu patrná i ve snazším vyhledávání v katalogu filmů. Premiérovými pořady na iVysílání bude kupříkladu RapStory, dokumentární série Šimona Šafránka mapující třicet let rapové muziky v Česku. Dále magazín youtuberů Martina Roty a Patrika Kořenáře s názvem Kritika budoucnosti a pořad Do divočiny, ve kterém se diváky pro českou krajinu pokusí nadchnout fotograf Prokop Pithart.

V galerii níže se můžete podívat na promo fotografie ke štědrovečerní pohádce Jak si nevzít princeznu, poslednímu dílu Marie Terezie, RapStory a mnoho dalších.

ČT
RapStory

Podklady a foto: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Prázdniny v Římě

02.09.1953 | USA
Komedie, Romantický
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu