Poslední království: Historický seriál se vrací s 5. a závěrečnou řadou

Poslední království: Historický seriál se vrací s 5. a závěrečnou řadou | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 14 obrázků
Netflix tento týden přinese deset finálních dílů oblíbené historické série.

9. března Netflix nabídne divákům závěrečnou 5. řadu seriálu Poslední království (The Last Kingdom). Historická série z předlomu 9. a 10. pojednává o Uhtredovi, Sasovi (synovi anglického lorda), kterého z jeho rodného Bebbanburgu (dnešní Bamburgh, na východním pobřeží severní Anglie) v dětství unášejí dánští nájezdníci a vychovají jej. S postupujícím dějem se v Uhtredovi pere, komu vlastně má být loajální, avšak nikdy neztratí touhu znovu získat zpátky své právoplatné dědictví, panství Bebbanburg.

Od 4. série uplynulo několik let a král Edward se stále snaží spojit saská království, aby naplnil sen svého zesnulého otce. Mezi Dány a Sasy panuje dlouhotrvající mír, ale harmonie je ohrožena. A to nejen novou dánskou invazí, ale také saským povstáním. Pod Uhtredovu ochranu byl svěřený Edwardův levoboček Aethelstan, budoucí král Anglie. Proradný lord Aethelhelm má však jiné plány. Chtěl by, aby vládl jeho vnuk, Edwardův druhý syn Aelfweard.

Uhtred se snaží naplnit svůj osud a při tom čelí svým největším nepřátelům a utrpí nepředstavitelnou ztrátu. Edward se snaží udržet pohromadě nesourodá království a při tom balancuje na tenké hraně mezi zachováním míru a diktaturou. Překvapivý zvrat osudu vyjeví, že sjednocení Anglie by mohlo být propojené s Uhtredovým osobním osudem.

Alexander Dreymon se vrací jako Uhtred, Tomothy Innes jako král Eward. Emily Cox vystupuje jako Brida, Eliza Butterworth jako Aelswith, Mark Rowley jako Finan, Arnas Fedaravicius jako Sihtric, Adrian Schiller jako Aethelhelm, Cavan Clerkin jako Pyrlig, Millie Brady jako Aethelflaed, Ewan Mitchell jako Osferth a James Northcote jako Aldhelm. Nově je doplňují Ewan Horrocks (Aelfweard), Harry Gilby (Aethelstan), Patrick Robinson (Father Benedict), Harry Anton (Bresal), Rod Hallett (Constantin), Ryan Quarmby (Cynlaef), Sonya Cassidy (Eadgifu), Micki Stoltt (Rognvaldr), Phia Saban (Aelfwynn) a Jaakko Ohtonen (Wolland).

Seriál vychází z románů Bernarda Cornwella, které vyšly i v českém překladu. Autorem televizní adaptace je Stephen Butchard. Nejprve seriál od roku 2015 připravovala BBC, pak jeho výroba přešla pod Netflix. Závěrečná řada bude mít 10 epizod. Na ukončený seriál naváže v budoucnu ještě celovečerní film Seven Kings Must Die.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu