Resident Evil: Lék – Krom mládeži nepřístupných orgií nás čeká i poutavá záhada

Resident Evil: Lék – Krom mládeži nepřístupných orgií nás čeká i poutavá záhada | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Autor nového seriálu ze světa zombie apokalypsy odhaluje podrobnosti o hádance, jež na diváky čeká.

Chystaný seriál Resident Evil: Lék nám nedávno naservíroval druhý trailer a opět bylo na co koukat. Pokud tvůrci dostojí slibům z upoutávek, čeká nás konečně solidní zfilmování videoherní série. Upoutávky něco málo odhalují o zápletce, ale spíš se soustředí na atmosféru a audiovizuální zpracování. Co nás v seriálu čeká tak daleko lépe osvětluje showrunner Andrew Dabb, jenž poskytl rozsáhlý rozhovor pro Entertainment Weekly.

Dabb uvádí, že krom mládeži nepřístupné krvavé zábavy nás čeká také poutavá tajuplná skládačka, kterou budeme luštit napříč dvěma časovými rovinami. Jedna linka se odehrává v roce 2036. Čtrnáct let poté, co propukla globální pandemie způsobená nebezpečným T-virem. Ten nakažené mění v monstra. V roce 2036 se lidem konečně podařilo v boji se zombiemi docílit určitého statusu quo. Podařilo se ustálit jakous takous civilizaci a vedle boje s nakaženými také vést životy. Nejsou stejné jako předtím, ale jsou to životy.

Hrdinkou v téhle časové lince je starší Jade Wesker (Ella Balinska). Ta sice má manžela (Ahad Raza Mir) a dítě, ale ty opouští samotné doma a je stále spalovaná myšlenkou, že by se celosvětová situace ještě dala nějak změnit. Neustále se snaží zjistit, jak nakažení operují. Nový organismus se stále vyvíjí. Virus se stále mění. Vyvíjí se, má svoje vlastní „plány“ a podle toho ovlivňuje nakažené. A do toho Jade sžírají vzpomínky z mládí.

To prožívala v roce 2022, kdy ji hraje Tamara Smart a společně se sestrou Billie (Siena Agudong) se čerstvě stěhují do Nového Raccoon City, které je vybudované v Jihoafrické republice. Obě dvě linky mají být podané tak, jako by mohlo jít o dva zcela samostatné seriály, které však zároveň jsou oba bytostně propojené.

Rok 2022 je zhruba stejné období, kdy se odehrává videohra Resident Evil: Village. Všechny dosavadní hry tak připravily půdu pro příběh, který vypráví seriál. Od prvotního incidentu v původním Raccoon City (ve hrách i v dřívějších filmových zpracováních město zaplavily zombie – lidé nakažení T-virem) uplynulo asi dvacet let, ale širší veřejnost příliš neví, co přesně se tenkrát stalo. Je zřejmé, že město bylo zničeno, ale detaily vláda Spojených států utajila.

Společnost Umbrella v roce 2022 prošla obrodou. Už se nezabývá vývojem biologických zbraní, ale pustila se do vývoje léčiv. Společnost teď vede dcera původního zakladatele Umbrelly Jamese Marcuse, Evelyn Marcus (Paola Nuñez). Ta sice ve hrách přímo nevystupuje, ale podle Dabba prý lze najít jisté náznaky, které její existenci nevylučují. Právě pod vedením Evelyn Umbrella prodává lék zvaný „Radost“, který má léčit deprese a jiné psychické potíže. Jenže pozor, lék v sobě obsahuje stopové množství T-viru! Je ho poměrně málo, takže by pacient musel spotřebovat opravdu hodně Radosti, aby se změnil v zombie, avšak jestli nás série o něčem poučila, tak když si zahráváte s T-virem, nikdy to nedopadne dobře. Zároveň ale není Evelyn není jediným viníkem globální pandemie, k níž v roce 2022 dojde. Je jen jedním z dílků celé skládačky. Klíčovou roli bude hrát i to, co okamžitě trkne hráče her. V těch Albert Wesker (Lance Reddick) zemřel, zatímco v seriálu je naživu. Showrunner k tomu zatím odmítá říct cokoliv bližšího, ale lze tipovat, že nějakou roli budou hrát vědecké experimenty – už jen proto, že Weskera v trailerech vidíme, jak manipuluje s krví svých dcer.

Že se děje něco nekalého, začínají Jade a Billie zjišťovat krátce po příjezdu do New Raccoon City. S pátráním jim pomáhá spolužák Simon (Connor Gosatti), který ve městě žije celý svůj život. Dějová linka z roku 2036 (a to, jak jsme k ní dospěli) je svým způsobem tajemství. A to se začne rozplétat právě v roce 2022.

Dole v galerii se mrkněte na nejnovější fotografie.

Série se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první je sestrám Jade a Bilie Weskerovým 14 let a zrovna se přestěhovaly do New Racoon City. Uměle vytvořeného korporátního města, kam se nedobrovolně přesouvají v momentě, kdy jsou pohlcené problémy dospívání. Čím víc času v New Racoon City tráví, tím víc si uvědomují, že v něm dřímá daleko víc, než by se na první pohled mohlo zdát, a že jejich otec skrývá temná tajemství. Tajemství, která by mohla zničit svět.

Druhá časová linka se odehrává o více než deset let v budoucnosti, kdy na Zemi zbývá méně než 15 milionů lidí. Spolu s nimi ji obývá také šest miliard monster – lidé a zvířata infikovaní T-virem. Jade je teď třicet a horko těžko se pokouší v novém světě přežít. Přitom ji pronásledují tajemství minulosti o jejím otci, její sestře i jí samé.

V hlavních rolích vystupují Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adelina Rudolph a Paola Nuñez. Hlavním autorem je Andrew Dabb, hlavním režisérem Browen Hughes.

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu