Fallout: Seriál z jaderné pustiny obsadil nové tváře v čele s Kylem MacLachlanem

Fallout: Seriál z jaderné pustiny obsadil nové tváře v čele s Kylem MacLachlanem | Fandíme seriálům
Bethesda
Agent Dale Cooper z Twin Peaks a další dva herečtí představitelé míří do oblíbeného herního světa.

Později během letošního roku začne natáčení seriálu Fallout, založeného na populární sérii videoher, které se odehrávají ve světě zpustošeném jadernou válkou. Již dříve byli do stěžejních rolí obsazeni Walton Goggins a Ell Purnell. K těm se teď připojují tři další posily.

Mezi nimi je nejznámější Kyle MacLachlan, alias agent Cooper z Twin Peaks. Krom toho jej můžete znát třeba také ze starší verze Duny, z Modrého sametu nebo ze seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Další do party je Xelia Mendes-Jones. Kariéru má teprve v začátcích, je nebinární a už má za sebou mužskou (Havoc) i ženskou (Sans Comic) roli. I ve Falloutu tedy může nabídnout obě varianty (nebo ztvárnit nebinární postavu). Do třetice všeho dobrého je tu Aaron Moten, prozatím také herec, který na svou velkou šanci ještě čeká. Vystupoval ve vedlejších rolích ve filmech Father Stu či Přeměna, popřípadě v seriálech Next nebo Disjointed. U žádného z herců nevíme, jakou roli bude ve Falloutu představovat.

Seriál pro streamovací službu Amazon chystají scenáristé Geneva Robertson-Dworet a Graham Wagner. Úvodní epizodu zrežíruje Jonathan Nolan, který zároveň s Lisou Joy patří mezi producenty. Na seriálu se podílí také videoherní společnost Bethesda, jež v současnosti Fallout vydává. V hlavních rolích vystupují Walton Goggins, Ella Purnell, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones a Aaron Moten.

První díl videoherní série spatřil světlo světa už v roce 1997, o rok později na něj navázal druhý díl. Z izometrických RPG her se rychle stal kult. Po letech značku oživla společnost Bethesda, která sérii přenesla do 3D grafiky a s postupem let vytvořila celou řadu nových dílů - Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4 a naposledy pak Fallout 76. Série je zasazená do postapokalyptického světa, který byl zničený atomovou válkou. Ta byla vyvolaná nedostatkem nerostných surovin. Zbývající lidská populace přežívá v podzemních úkrytech, takzvaných Vaultech. Z nich se pak hráč v jednotlivých dílech za odlišnými cíli vydává na nebezpečný a válkou zničený povrch. Videohry prosluly také specifickým vizuálním stylem inspirovaným Šíleným Maxem.

Titulní foto je ilustrační, z videoherní předlohy

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 11

Horst | 07.05.2023 08:56
Nezapomeňte to zkurvit jak last of us a nasrat tam bukvice a stáda negroidních neherců
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu