Kaos: Netflix chystá mytologický epos o řeckých bozích

Kaos: Netflix chystá mytologický epos o řeckých bozích | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Hugh Grant se ujal role Dia, který má v naší současnosti pocit, že jsou dny jeho vlády sečteny. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Hugh Grant byl v hlavní roli přeobsazený. Herec musel projekt opustit, protože se mu křížil s jiným natáčením. Namísto něj si produkce do role Dia vybrala Jeffa Goldbluma.

Původní článek z 5. 7.: Řecko-římská mytologie je mezi autory populární. Jednak ji všichni diváci znají a ještě za ni není potřeba platit žádná práva. Často se stává, že klasická látka není zpracována tak, jak by si podle fanoušků zasloužila (vzpomeňte na poslední dva filmové Herkuly nebo na nový Souboj titánů). Možná je tak pro tvůrce skoro bezpečnější, když se mytologií pouze volně inspirují, než když se pokoušejí o látku zpracovat jako „historické“ dobrodružství, tedy tak, jak si asi větší z nás „Staré řecké báje a pověsti“ obvykle představuje.

Také novinka Kaos od Netflixu se bude řeckou klasikou inspirovat spíše volně. Série má být zpracovaná jako černá komedie ze současnosti, jež se zaměří na „lásku, moc a život v podsvětí“. Jestli má něco v novém zpracování zůstat při starém, tak je to neustálé pletichaření, které je starým božstvům vlastní.

Ve středu dění bude Zeus, všemocný vládce všech bohů, který však za svou velikostí ukrývá proklatě nízké sebevědomí. Jednoho dne ráno objeví na čele vrásku a při svojí neurotické povaze přesvědčí sám sebe, že se blíží jeho pád. A znamení vidí úplně všude. Na Diova bratra Háda býval spoleh, ale poslední dobou bůh Podsvětí ztrácí nad svou temnou říší kontrolu. Před branami se tvoří fronta mrtvých, kteří čekají na přijetí a začínají být netrpěliví.

Héra svým jedinečným způsobem vládne nejen Zemi, ale i Diovi. S tím jak narůstá Diova paranoia, je však moc a svoboda královny všech bohů ohrožena. Nezbývá jí, než jednat. Diův syn Dionýsos se mezitím úplně vymkl kontrole a má namířeno k přímému střetu s otcem. Poseidon, vládce moří, bouří, zemětřesení a koní se víc než o lidi zajímá o velikost svojí superjachty a o mejdany. Bohové mají tu smůlu, že existuje skupinka smrtelníků, kteří si uvědomují, že vládci Olympu ztrácejí kontrolu. Riddy, Orpheus, Caneus a Ari jsou všichni úplně jiní, ale jsou vzájemně propojení v kosmické bitvě proti Diovi. Kterýkoliv z nich by mohl vládce všech bohů nakonec svrhnout…

Jako Zeus bude vystupovat Hugh Grant (Deník Bridget Jones), jako Héra Janet McTeer (Ozark), jako Poseidon Cliff Curtis (Živí mrtví: Počátek konce), jako Hádes David Thewlis (série Harry Potter) a jako čtyři smrtelníci Aurora Perrineau, Misia Butler, Leila Farzad a Killian Scott. Dále hrají Nabhaan Rizwan, Rakie Ayola, Stanley Townsend a Billie Piper. Autorem seriálu Charlie Covell, známý především pro The End of the F***ing World. Hlavním režisérem je Georgi Banks-Davies (I Hate Suzie).

Prozatím se chystá osm epizod, které Netflix začne točit letos v létě.

Titulní foto je ilustrační – Hugh Grant ve filmu Krycí jméno U.N.C.L.E.

Zdroje: Deadline II, Deadline I

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu