Resident Evil: Lék – Co bude dál

Resident Evil: Lék – Co bude dál | Fandíme seriálům
Netflix
Vše, co můžeme očekávat od případné 2. řady Netflix seriálu Resident Evil.

Je za námi první řada seriálu Resident Evil: Lék. Jestli se dočkáme další řady, to zatím nevíme. Seriál obecně nedostává příliš dobrá hodnocení, ale pro Netflix hraje zásadní roli sledovanost. Navíc řada pasáží působí dojmem, že seriál ze světa oblíbených her nemusel být nijak extrémně drahý. To by mohlo hrát v jeho prospěch. Závěr první řady jednoznačně odkazuje k další budoucnosti, takže co by nás mohlo čekat?

Už dříve hlavní scenárista Andrew Dabb prozradil, že spolu s kolegy mají vymyšlený konec, tedy to, jak to dopadne s ústředními postavami. Jak přesně k tomu konci dojdou, zatím není vytesáno do kamene. Tvůrci můžou vývoj seriálu podle potřeb mezi sezonami přepisovat a mohou se dle potřeby rozhodnout, zda k tomu konci povede delší nebo kratší cesta. To ovlivní, nakolik bude příběh košatý, ale celkové směřování nikoliv.

2036

První řada skončila ve dvou časových linkách. V roce 2022 a 2036. V roce 2036 je svět zdevastovaný pandemií T-Viru. Přežilo několik set milionů lidí, zbytek je infikovaný. Vypadalo to, že Jade je na pokraji velkého průlomu, poté co na lodi University zkoumala mozek „matky nul“. V tuhle chvíli je však University daleko od pobřeží a těžko říct, zda přichází v úvahu, že by se vracela zpátky pro Jade. Ta navíc rozhodně nejprve hodí všechno za hlavu a začne pátrat po svojí dceři Bee.

Jade sice byla postřelena do břicha, ale víme, jak to v podobných seriálech chodí: Dokud nedostaneme jednoznačný důkaz, že je konkrétní postava definitivně mrtvá, tak se dá prakticky jakákoliv rána přežít. Podobná je zřejmě situace s Arjunem, který sice měl poraněnou nohu, ale zemřít jsme jej na pevnině také neviděli. Dvojice by se teoreticky mohla vydat za Beou společně, pokud bude nějak mobilní.

Osud Evelyn v tuhle chvíli neznáme. Billie odlétá společně s Beou, aby na ní mohla experimentovat a výzkum využít k vlastní léčbě, ke znovuzrození „dokonalejší lidské rasy“, po kterém tolik touží, popřípadě k obojímu. Z dřívějších scén se mohlo zdát, že Billie organizaci Umbrella ovládá skrze Evelyn, takže není tak docela zřejmé, zda ji bez loutkového divadýlka s dosavadní šéfkou nečekají nějaké organizační komplikace. Vrátit se může v roce 2036 také libovolná soudobá postava, o které jednoznačně víme, že je naživu a stejně tak libovolná postava z roku 2022, o níž nemůžeme s jistotou říct, že je mrtvá.

2022

A co v roce 2022? I když došlo v laboratořích Umbrelly k explozi, tak víme, že minimálně Evelyn přežila. Umbrella si také zjevně udržela klíčovou roli v celém světě, můžeme tedy předpokládat, že i tentokrát se organizaci podaří ututlat, že prováděla něco nekalého. Nebo je konec světa tak blízko, že už nezodpovědné a neetické praktiky korporace nebudou mít na její postavení žádný vliv. Nejde vyloučit, že část laboratoří výbuch přestála, popřípadě, že existují nějaké další buňky, někde jinde po světě.

I kdyby ale vše bylo kompletně zničeno, tak samozřejmě víme, že mladá Billie sice kvůli své modifikované DNA po nakažení T-Virem nezmutovala, jako obyčejní lidé, avšak je přenašečem a celá apokalypsa může vzejít čistě z toho, pokud kousne jednoho jediného dalšího tvora, popřípadě se její krev dostane někam, kam nemá. A kdo ví, jestli Evelyn ještě nějak nezneužije tělo svého nebohého zesnulého syna, který podle všeho byl od Billie nakažený.

V případných budoucích epizodách uvidíme, jak postupně pokračovalo rozkmotření obou sester a potenciálně také to, kdo vlastně byl (je?) biologickým otcem Bey. Starší Billie v roce 2036 tvrdila, že Bert je mrtvý. Pokud nelhala, tak bychom jednou jeho smrt měli vidět v přímém přenosu.

Pak je tu Ada Wong. Al dcerám na lístečku vzkázal, ať vyhledají Adu Wong, jeho starou známou, že jim pomůže. I v samotném seriálu to zní důležitě, fanoušci značky vědí, že Ada Wong je ve hrách jednou z nejdůležitějších postav. Objevuje se v řadě dílů, někdy jde dokonce o hratelnou postavu. Je to tajuplná agentka s často nejasnou motivací, která někdy pomáhá padouchům a jindy se staví na stranu hrdinů. Zdá se, že její seriálové verzi Al důvěřuje a spoléhá minimálně na to, že je v jejích silách Billie a Jade nějak pomoci. Vrchní scenárista Andrew Dabb potvrdil, že by se stoprocentně měla objevit už ve druhé řadě.

Nu a pak je tu ještě tajemná příšera z vodní nádrže, která se v závěru první řady vyhrabala z trosek laboratoře Umbrelly. Zjevně jde o nějaký další nebezpečný experiment, který Umbrella tají. Fanoušci jsou přesvědčení, že jde o postavu z her, rozcházejí se však v názorech na to, která konkrétně by to měla být. Někteří se domnívají, že je to William Birkin, jeden z vědců, kteří pracovali na herních virech (konkrétně na odnoži G-Virus). V seriálu byl Birkin zmíněný a ve hrách se mění v monstrm známé jako „G“, které podle některých vizuálně připomíná stvoření, jež jsme viděli v prosklené nádrži. Jiní jsou přesvědčení, že je v nádrži James Marcus, čili otec Evelyn, zmutovaný v monstrum, jež se ve hrách označuje jako Tyrant.

Foto: Netflix

Zdroje: Screen Rant

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu