Pán prstenů: Prsteny moci – V novém masivním traileru nechybí Sauron a Balrog

Pán prstenů: Prsteny moci – V novém masivním traileru nechybí Sauron a Balrog | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 34 obrázků
Připravte se na důkladně zpracovanou výpravu do dob, kdy se Středozemě pozvolna rozpadala a blížilo se temnota.

Další výrazná série, která se dočkala prezentace na letošní Comic-Conu, byl Pán prstenů: Prsteny moci. Seriál společnosti Amazon je extrémně nákladný, což naštěstí není jen vina drahých práv, ale projeví se to i na vlastním seriálu. Pro filmaře vyrostly masivní kulisy númenorského města – několik celých bloků a přístaviště. Samozřejmostí byly důkladné masky. Třeba takoví trpaslíci strávili každý den v maskérně přes tři hodiny. A nešlo by to bez pečlivého výtvarného zpracování. Vizuální podobu série pomáhají připravit stejní výtvarníci, kteří pracovali na filmech Petera Jacksona. Tím pádem se můžeme těšit na značnou vizuální návaznost, kupříkladu na to, že démon Balrog bude vypadat prakticky stejně, jako ve Společenstvu prstenu.

Zatímco Jackson mohl vycházet z Pána prstenů a Hobita, seriál Pán prstenů: Prsteny moci se opírá o tzv. Druhý věk, tedy o rozsáhlé historické období Středozemě, do něhož není zasazený žádný velký román a vlastně ani není úplně důkladně popsané. Showrunneři J.D. Payne a Patrick McKay tak spolu se svým týmem scenáristů měli příležitost (ale také náročný úkol) se vyřádit. Na comicconovém panelu hovořili o tom, že ve svém seriálu divákům znovu představují Středozemi. Konkrétně období, kdy se společnost tříští a jednotlivé národy a skupiny lidí se od sebe vzdalují. To vše je nejvíc zosobněno v pádu vyspělé říše Númenor. Blíží se temnota, a ačkoliv naděje se nikam nevytratila, čeká na nás příběh o velkých ztrátách.

Zveřejněný byl nový trailer, co si můžete přehrát níže. Má plné tři minuty a ukazuje celou řadu nejrůznějších míst, kultur, jednotlivých protagonistů, ale také velmi dobře známé antagonisty v podobě démona Balroga a samotného temného pána Saurona (nebo alespoň jeho předzvěsti). Krom veřejně sdíleného traileru bylo v poslední době zveřejněno také velké množství plakátů s jednotlivými postavami, jež si můžete prohlédnout dole v galerii.

Série Pán prstenů: Prsteny moci spojují všechny podstatné příběhy druhého věku Středozemě: Ukování prstenů, nástup temného Pána Saurona, epický příběh Númenoru a poslední alianci Elfů a lidí. Dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu. Ale než byl jeden, bylo jich mnoho. Vyprávění začne v čase relativního míru a představí příběh širokého obsazení postav, jak nových, tak i známých, které se musejí vypořádat s obávaným návratem zla do Středozemě.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra první řady je naplánována na 2. 9. 2022.

Podklady a foto: Amazon Prime Video, Comic-Con San Diego

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Roman | 24.07.2022 22:16
To vypadá strašně …
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu