Pán prstenů: Prsteny moci: Nejnovější trailer naplno otevřel stavidla magie

Pán prstenů: Prsteny moci: Nejnovější trailer naplno otevřel stavidla magie | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit další 3 obrázky
Seriál ze světa Pána prstenů se nedrží zpátky a nabízí éterickou alternativu k hrubozrnnému Rodu draka.

Spolu s masivní vlnou veřejného zájmu odstartoval na HBO seriál Rod draka. U Amazonu se zřejmě rozhodli připomenout, že prequel Hry o trůny není jedinou fantasy novinou závěru léta, popřípadě se vyloženě chtějí svézt se zvýšenou pozorností, která se teď fantastice dostává. A tak zveřejnili nový trailer pro Pána prstenů: Prsteny moci.

Ten přikládá pod kotlem na všech frontách. Vidíme v něm ještě víc rozmáchlých záběrů, davových scén i charakterních momentů, jež nám poodhalují, kam bude vyprávění směřovat. V centru všeho je elfka Galadriel (Morfydd Clark) a její snaha udržet při životě plamen, který brání Středozem před blížící se temnotou. Možná je to jen pocit, nicméně mi připadá, že aktuální upoutávka má oproti všem dosavadním výrazně lepší triky (nebo snad barevné korekce obrazu) a seriál najednou vypadá podstatně ostřeji, barvy sytěji a celkově dělá nový Pár prstenů lepší dojem. Jestli se opravdu s blížící se premiérou záběry v postprodukci neustále zlepšují a není to jen moje vlčí mlha, pak jde o vynikající zprávu.

Jestli Rod draka hodně sází na politické machinace a interpersonální drama, pak z Pána prstenů mnohem víc čiší Tolkienova inspirace epickými básněmi. Předkládaný příběh je tak ve svém vyprávění zdánlivě jemnější, snovější a do jisté míry v přímém kontrastu s hrubozrnou povahou Západozemí George R.R. Martina. Můžeme doufat ve dva dostatečně různorodé zážitky a zároveň ve dva fantasy seriály s tou nejvyšší možnou produkční investicí. Přelom léta a podzimu bude patřit cizím světům!

Série Pán prstenů: Prsteny moci spojují všechny podstatné příběhy druhého věku Středozemě: Ukování prstenů, nástup temného Pána Saurona, epický příběh Númenoru a poslední alianci Elfů a lidí. Dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu. Ale než byl jeden, bylo jich mnoho. Vyprávění začne v čase relativního míru a představí příběh širokého obsazení postav, jak nových, tak i známých, které se musejí vypořádat s obávaným návratem zla do Středozemě.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra první řady je naplánována na 2. 9. 2022.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu