Rod draka po velkém úspěchu premiéry dostane 2. řadu

Rod draka po velkém úspěchu premiéry dostane 2. řadu | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pusťte si trailer, který láká k nadcházejícím epizodám první řady nového seriálu ze světa Hry o trůny.

Už před premiérou se dalo čekat, že si pár diváků Rod draka (House of the Dragon) naladí. Předcházející Hra o trůny patří mezi ty vůbec nejsledovanější seriály v historii moderní televize. Novou sérii ze světa spisovatele George R.R. Martina předcházely pozitivní ohlasy zahraničních novinářů a povedené trailery. A HBO pro velkolepou novinku zaplatilo tu vůbec nejdražší reklamní kampaň ve svojí dosavadní historii.

Těsně po premiéře se objevila první hlášení, že některým uživatelům pro velký zájem padá aplikace HBO Max. Chvíli na to nezávislá společnost Samba TV ohlásila, že si premiéru Rodu draka naladilo více domácností, než jakoukoliv jinou premiéru na streamovacích službách nebo prémiových kabelovkách od té doby, co Samba TV začala zveřejňovat data o sledovanosti.

A pak už dorazila oficiální čísla od HBO. V neděli si první epizodu na všech dostupných platformách v USA naladilo 9,986 milionu diváků, což je největší premiéra v dějinách stanice. Od té doby se počet diváků stačil zdvojnásobit. Vůbec nejsledovanější epizodou HBO (v den uvedení) je dodnes finále Hry o trůny, které si napříč všemi platformami naladilo v součtu 19,3 milionu lidí. Pro zajímavost: Úplně první díl Hry o trůny v roce 2014 sledovaly 2,2 milionu diváků.

HBO dále hlásí, že se Rod draka může pochlubit historicky nejsledovanější premiérou také v Evropě. Přesná čísla společnost nesdělila, ale dosavadní rekordy byly podle tiskové zprávy pokořeny s velkým přehledem a podařilo se překonat všechna očekávání, co HBO mělo. Historicky nejsilnější premiéru hlásí HBO také z Latinské Ameriky, Blízkého východu a Afriky. HBO dále odhalilo, že počet diváků při premiéře je obvykle 20-40% z veškeré sledovanosti, kterou daná epizoda během let postupně zaznamená.

Stanice se dále pochlubila tím, že v posledních týdnech na HBO Max výrazně vzrostl zájem o přehrávání původní Hry o trůny. Rod draka byl v neděli trendem číslo jedna po většinu dne na Twitteru a dlouho trendoval na Googlu. Seriál se také může pochlubit pozitivními novinářskými i diváckými ohlasy.

Nepřekvapí tedy čerstvá novinka, že HBO schválilo 2. řadu. Nebo lépe řečeno: V současné atmosféře, kdy veškeré dceřinné společnosti Warner Bros Discovery musejí pod novým vedením extrémně šetřit, není tak docela jisté nic. Po masivním úspěchu premiéry Rodu draka nicméně šéfové přestali váhat a dali pokračování zelenou – tahle značka je zjevně pro Warner stále zlatý důl. Otázkou zůstává, kdy druhou řadu uvidíme, The Hollywood Reporter připomíná, že první řada se 10 měsíců natáčela a k dokončení potřebuje odvést nesmírné množství práce v postprodukci, kdy si nejvíc času vyžádá především výroba digitálních triků. Ta začala letos v lednu a pro pozdější epizody první řady pořád ještě není dokončená. Je tedy dost možné, že další řadu Rodu draka uvidíme až v roce 2024.

Na závěr si pusťte trailer, který láká na zbylé epizody první řady.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude mít premiéru 21. srpna 2022.

Foto: HBO

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline I, II, III

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu