Manifest: První teaser pro závěrečnou řadu

Manifest: První teaser pro závěrečnou řadu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Netflix na podzim přinese dlouho očekávané pokračování mysteriózního seriálu. O čem 4. série bude?

Seriál Manifest z let 2018-2021 oslovil diváky mysteriózní premisou. Let z Jamajky do New Yorku během cesty prodělá intenzivní turbulence. Když letadlo konečně dosedne, čeká na pasažéry podstatně větší šok: Zatímco cestující zažili normálně dlouhý let, na Zemi se dozvídají, že od jejich vzlétnutí uplynulo pět a půl roku a všichni byli považováni za mrtvé. Následně se pasažéři snaží vrátit do svých přerušených životů, zažívají záhadné vize, které se jim snaží cosi sdělit a jsou předmětem vyšetřování, jež se snaží odhalit, co se vlastně stalo.

 

Seriál byl typicky televizní – Nebyl dokonale napsaný nebo zahraný, překypoval melodramatem a od toho nejzajímavějšího neustále uhýbal k výplňovým odbočkám. Zároveň ale byl ideálním materiálem pro Netflix, který jej později nabídl svým předplatitelům. Každá epizoda totiž dokázala položit dost zajímavých otázek na to, aby byli diváci zvědaví, co se bude dít dál. Takže když stanice NBC seriál pro nezájem zrušila, Netflix se jej rozhodl zachránit, protože jakmile mohli na streamovací platformě diváci hltat větší množství epizod najednou, byla sledovanost v tu ránu výrazně lepší.

Čekání na čtvrtou řadu protáhl covid, ale po roce a půl se fanoušci konečně dočkají. Nové epizody na Netflixu startují 4. listopadu. Původně měli tvůrci v plánu natočit ještě tři sezony (potenciálně tedy dalších 39 epizod), s Netflixem se nicméně podařilo dohodnout „pouze“ na jedné závěrečné sezoně, která bude mít 20 epizod a bude uvedena rozdělená na dvě části. Ta druhá zřejmě přijde někdy příští rok. Menší počet epizod by nicméně příběhu mohl jen a jen prospět – tvůrci tak snad půjdou daleko víc k věci.

Čtvrtá řada se odehrává dva roky poté, co byla Grace brutálně zavražděna. Rodina Stoneových je stále zdevastovaná, Ben truchlí a snaží se najít unesenou dceru Eden. Ve svém žalu se Ben vzdává pozice spolukapitána záchranné lodi, která tak zůstává v rukou osamocené Michaely. Pro ni je to prakticky nadlidský úkol, protože vláda sleduje skoro každý krok, co pasažéři udělají. Blíží se soudný den a pasažéři zoufale hledají způsob, jak by mohli přežít. Pak se ale z ničeho nic objeví tajuplný pasažér s balíčkem pro Cala, který změní úplně všechno, co jsme dosud o letu 828 věděli. Konečně se dozvíme, co stojí za tajuplnými vizemi a mysteriózní dobrodružství dospěje ke svému rozřešení.

V hlavních rolích Melissa Roxburgh, Josh Dallas, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Ty Doran, Parveen Kaur, Matt Long, Holly Taylor a Daryl Edwards. Autorem seriálu je Jeff Rake.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu