Pán prstenů: Prsteny moci: Velké finále je tady

Pán prstenů: Prsteny moci: Velké finále je tady | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 30 obrázků
První řada nového seriálu ze Středozemě vrcholí a autoři i trailery poodhalují, kam série směřuje.

V noci na zítřek (nebo spíš nad ránem středoevropského času) se na platformě Amazon Prime Video dočkáme finální epizody první řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci (Lord of the Rings: Rings of Power). Samotní autoři, J. D. Payne a Patrick McKay připouštějí, že v úplně prvních epizodách se jim ještě úplně nedařilo vyladit naléhavost a intenzitu, jakou si fantasy epos zaslouží. To se ale rychle srovnalo. S přibývajícími epizodami se prokreslovaly postavy, otevíral svět, zaplétal příběh a dramatizovala napjatá situace.

Diváci dostali naplno pocítit zhruba půlmiliardový rozpočet, náročné osmnáctiměsíční natáčení a lásku Paynea a McKaye, kteří si pozici showrunnerů museli tvrdě obhájit během více než půlročního procesu, kdy donekonečna prezentovali svou vizi před všemi možnými manažery z Amazonu. Aby šanci dostali právě J.D. a Patrick, museli dopředu načrtnout plán pro všech pět plánovaných sezon. Na úkor konkurenčních scenáristů v jejich prospěch hovořila zjevná láska ke Středozemi a důkladná znalost Tolkienova díla, stejně jako prezentovaný námět: Rozhodli se zasadit příběh do méně známého druhého věku a na ploše seriálu detailně rozkreslit to, co Galadriel krátce vypráví v prologu Společenstva prstenu.

Jednotlivé díly dosud sklízejí po zásluze pozitivní recenze, ale celkové hodnocení první řady bude samozřejmě hodně záležet na tom, jak bude zakončena. Zveřejněné upoutávky se hodně soustředí na postavu ikonického padoucha Saurona, jehož stín doposud nad první sérií houstl jako stahující se mračna. Fanoušci mohli spekulovat o tom, zda se Sauron zatím vůbec neukázal, anebo jej máme celou dobu před očima v utajení. Tento element překvapení patří k tomu, co posiluje divácký zážitek. Co říkají k otázce Saurona autoři?

Sauron během druhého věku není planoucím okem bez víčka, ale má podobu nenápadnější, zdánlivě bezúhonnou, aby mohl napálit své protivníky. Scenáristé nechtěli Saurona okamžitě vytasit v plné palbě. Nejprve nás chtěli znovu uvést do Středozemě, seznámit nás s jednotlivými postavami a ukázat nám, s čím se musejí v životě potýkat i bez přímého Sauronova vlivu. A pak se do světa postupně vkrádá zlo. Nikoliv zřejmé a prvoplánové, ale komplexní, zrádné, které na první pohled vůbec nevypadá nebezpečně…

Série Pán prstenů: Prsteny moci spojují všechny podstatné příběhy druhého věku Středozemě: Ukování prstenů, nástup temného Pána Saurona, epický příběh Númenoru a poslední alianci Elfů a lidí. Dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu. Ale než byl jeden, bylo jich mnoho. Vyprávění začne v čase relativního míru a představí příběh širokého obsazení postav, jak nových, tak i známých, které se musejí vypořádat s obávaným návratem zla do Středozemě. Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay. Do klíčových rolí byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle nebo Robert Armayo.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroje: Amazon, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu