Rod draka: Finální epizoda první řady unikla online

Rod draka: Finální epizoda první řady unikla online | Fandíme seriálům
HBO
Dejte pozor na spoilery, poslední díl prequelu Hry o trůny utekl HBO na internet.

Když připravujete jeden z nejsledovanějších seriálů světa, je zřejmé, že po něm bude velká sháňka také u pirátů. Hra o trůny v pozdějších sezonách bojovala s úniky docela ve velkém. První čtyři epizody 5. řady unikly na internet z novinářských kopií. Následně tak HBO přestalo novinářům epizody k recenzi zasílat s předstihem, ačkoliv je to v USA u seriálů poměrně běžná praxe. Později u 7. a 8. řady každou chvíli některá z epizod unikla z nejrůznějších dalších zdrojů. Buď od některé z partnerských stanic a streamovacích služeb, které seriál po světě nabízejí, anebo od firem, které připravují vizuální efekty.

 

Jednoduše řečeno, když na vašem seriálu pracuje spousta různých firem a spousta jiných firem jej potom na oddělených trzích nabízí divákům, je udržení neprůstřelné bezpečnosti dost obtížné. HBO nad celým řetězcem nemá stoprocentní kontrolu, bezpečnostní podmínky v každém uzlu jsou jiné a zvyšuje se šance, že dojde k lidské chybě. Přesto se pro aktuální novinku Rod draka zatím podařilo úniky minimalizovat.

Druhá epizoda seriálu se na internet s předstihem sice dostala, ale tehdy šlo o pár hodin, nic dramatického. K daleko většímu průšvihu došlo s aktuálně očekávaným finále první řady. To uniklo na pirátské servery o více než dva dny před premiérou. HBO potvrdilo, že k incidentu došlo a v prohlášení uvedlo, že k úniku došlo někde v regionu Evropa/Blízký východ/Afrika. HBO uvádí, že pirátské kopie z internetu agresivně odstraňuje a fanoušky nabádá k tomu, aby si počkali na oficiální pondělní premiéru v rozlišení 4K a maximální obrazové kvalitě.

Pakliže hodláte výzvu HBO vyslyšet a nadále budete sledovat seriál z legálního zdroje, pak buďte celý víkend na pozoru, sociální sítě pravděpodobně začnou brzy přetékat spoilery.

Foto: HBO

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

SeeJay | 22.10.2022 12:05
Online ? Většinou když něco někde unikne, je to strašný. Kvalita a ještě titulky, počkám si do pondělí ;)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu