Manifest: Pusťte si prvních 7 minut z návratu mysteriózního thrilleru

Manifest: Pusťte si prvních 7 minut z návratu mysteriózního thrilleru | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 17 obrázků
Scenárista Jeff Rake poodhaluje, na co se diváci v závěrečných epizodách mohou těšit.

Už jen poslední dny odpočítávají fanoušci do návratu mysteriózního seriálu Manifest. Pokud jste jej dosud neviděli, tak video určitě nepřehrávejte a raději na Netflixu rovnou zkuste úplně první epizodu z roku 2018. Seriál není perfektní, ale milovníci „bindžování“ nejspíš ocení, že každá epizoda končí nějakým tím cliffhangerem a vychází se ze zábavné premisy. Manifest pojednává o pasažérech letadla, které na více než pět let zmizí z oblohy. Když se znovu objeví a bezpečně přistane, cestující nezestárli ani o den. Okamžitě se dostávají do hledáčku médií a vyšetřovatelů a provázejí je nevysvětlitelné „vize“. Seriál byl předčasně zrušený, avšak Netflix jej k nadšení fanoušků zachránil a nechá tvůrce příběh dovyprávět. Deset z dvaceti závěrečných epizod bude uvedeno už 4. listopadu.

Tvůrci sice měli původně v plánu připravit šest sérií a ne pouze čtyři (vznikne zhruba šedesát oproti osmdesáti zamýšleným epizodám), scenárista Jeff Rake však v rozhovoru pro Deadline fanoušky ubezpečuje, že tvůrci mají dost času na to, aby příběh kompletně dovyprávěli. Akorát prý na diváky zkrátka čekají nabitější epizody, kde se toho pokaždé daleko víc dozvědí. Po prvních deseti epizodách finální 4. série na diváky čeká velké vyvrcholení, jako by v klasickém vysílání končila jedna sezona.

Z původního devítičlenného scenáristického týmu se podařilo udržet sedm lidí, které doplnili dva nováčci. Tvůrci seriál i nadále píší stejným stylem, jako by se vysílal v běžné televizi, to znamená, že každá nová epizoda má zhruba 42 minut a každou chvíli dojde vyprávění k nějakému dílčímu zlomu, jako by se měl spustit reklamní blok. Scenáristé totiž nechtěli měnit vypravěčský model, na který byli diváci dosavadních dílů zvyklí. Nicméně díky tomu, že 4. série vznikla přímo pro Netflix v Manifestu nově tu a tam zazní sprostá slova.

Na začátku nové série děj poskočil o dva roky kupředu. Tvůrci se chtěli přiblížit datu 2. června 2024, k němuž celé vyprávění směřuje. Díky poskočení v čase se termín blíží. Události tak nabírají spád a daleko víc je v sázce. Fanoušci se také dozvědí, kam se poděl Cal a znovu se objeví letadlo, které zmizelo na konci 3. řady. V samém závěru seriálu by fanoušci měli dostat uspokojivé (ne nutně přesné) odpovědi na všechny své otázky.

Dole v galerii najdete nejnovější plakáty a fotky.

Seriál Manifest z oslovil diváky mysteriózní premisou. Let z Jamajky do New Yorku během cesty prodělá intenzivní turbulence. Když letadlo konečně dosedne, čeká na pasažéry podstatně větší šok: Zatímco cestující zažili normálně dlouhý let, na Zemi se dozvídají, že od jejich vzlétnutí uplynulo pět a půl roku a všichni byli považováni za mrtvé. Následně se pasažéři snaží vrátit do svých přerušených životů, zažívají záhadné vize, které se jim snaží cosi sdělit a jsou předmětem vyšetřování, jež se snaží odhalit, co se vlastně stalo.

Čtvrtá řada se odehrává dva roky poté, co byla Grace brutálně zavražděna. Rodina Stoneových je stále zdevastovaná, Ben truchlí a snaží se najít unesenou dceru Eden. Ve svém žalu se Ben vzdává pozice spolukapitána záchranné lodi, která tak zůstává v rukou osamocené Michaely. Pro ni je to prakticky nadlidský úkol, protože vláda sleduje skoro každý krok, co pasažéři udělají. Blíží se soudný den a pasažéři zoufale hledají způsob, jak by mohli přežít. Pak se ale z ničeho nic objeví tajuplný pasažér s balíčkem pro Cala, který změní úplně všechno, co jsme dosud o letu 828 věděli. Konečně se dozvíme, co stojí za tajuplnými vizemi a mysteriózní dobrodružství dospěje ke svému rozřešení.

V hlavních rolích Melissa Roxburgh, Josh Dallas, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Ty Doran, Parveen Kaur, Matt Long, Holly Taylor a Daryl Edwards. Autorem seriálu je Jeff Rake. Premiéra je stanovena na 4. listopadu.

Podklady a foto: Netflix

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu