Kaleidoskop: Experimentální seriál Netflixu všichni uvidíme v jiném pořadí

Kaleidoskop: Experimentální seriál Netflixu všichni uvidíme v jiném pořadí | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Tým specialistů krade miliardy ze super trezoru. Všichni příběh prožijeme jinak. Pusťte si upoutávku, seznamte se.

V minulosti jsme už zažili filmy, kde můžeme ovlivnit vývoj děje (na Netflixu třeba Bandersnatch). Nijak neobvyklé nejsou také antologické série, kde v případě zájmu můžete libovolnou epizodu přeskočit a pustit si nejdříve jinou, protože každá z nich přináší uzavřený příběh. Kaleidoskop (Kaleidoscope) je něco trošku jiného.

Netflix o novince hovoří jako o nelineárním experimentu. Osmidílná série se celá věnuje komplikovanému vykrádání jednoho sejfu. Zároveň je ale koncipovaná tak, aby prvních sedm epizod šlo sledovat v libovolné posloupnosti. Netflix nám při přehrávání každému náhodně vybere pořadí, v jakém epizody poskládá. Každý tak do příběhu pronikneme z jiné perspektivy a při sledování dalších dílů budeme znát vodítka, ke kterým se někteří diváci mohou dostat až později. Jednou budeme vědět víc a chápat širší souvislosti, jindy si naopak budeme moci užít moment překvapení či neovlivněný pohled na věc. Údajně by měl seriál motivovat k tomu, abychom měli chuť si jednotlivé epizody pouštět znovu a konečně rozkrývat a doceňovat, co nám dříve mohlo připadat nejasné či nedůležité. Postupně se nám před očima složí rozmanitá mozaika, až nakonec vše vyvrcholí spolu s finální, osmou, epizodou, kterou uvidí všichni v samém závěru.

Příběh je volně inspirovaný skutečnou událostí, kdy se během hurikánu Sandy na dolním Manhattanu ztratily dluhopisy v hodnotě 70 miliard dolarů. Podle oficiální verze je zničila voda, seriál si pohrává s myšlenkou, že byly tajně přesunuty do super sejfu. Ten hlídají nejmodernější ochranné systémy i početná ostraha, nicméně expertní tým Lea Papa má plán, jak se do trezoru dostat. Osm epizod se odehrává v rozpětí od 24 let před loupeží, až po 6 měsíců po loupeži. Každá epizoda odhalí kousek z obří skládačky složené z korupce, lakoty, odplaty, manipulace, oddanosti a zrady.

V hlavních rolích vystupují Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son a Hemky Madera. Autorem série je Eric Garcia (Repo Men, Strange But True), mezi producenty figuruje Ridley Scott a hlavním režisérem je José Padilha (Elitní jednotka 1+2, RoboCop, seriály Narcos či Mechanizmus). Netflix experiment přinese 1. ledna. Zatím si pusťte první upoutávku a koukněte na fotky.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu