Temný případ: Trailer pro 4. řadu vám zadře mráz pod kůži

Temný případ: Trailer pro 4. řadu vám zadře mráz pod kůži | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 7 obrázků
Jodie Foster řeší případ, jenž si v ničem nezadá se skandinávskými kriminálkami.

Jedním z překvapivých hitů stanice HBO se stala detektivní minisérie Temný případ. Ta se rozrostla v antologii, která v každé další řadě představila úplně nový příběh, z jiné lokality, vlastním případem a novými vyšetřovateli. Žádná další řada už nebyla tak úspěšná jako ta první, avšak síla značky zůstala, takže nepřekvapí, že čtvrtá série byla součástí marketingové prezentace, v níž společnost Warner Bros. Discovery vysvětlovala, že svoje dosavadní streamovací služby HBO Max a Discovery+ spojí v novou službu Max.

Z akce už jsme rozebírali novinky o chystaném seriálu ze světa Harryho Pottera, teď se pojďme podívat na trailer věnovaný čtvrté řadě Temného případu pojmenované True Detective: Night Country. Podtitul vychází ze skutečnosti, že se vyšetřování přesunulo za polární kruh, až na sever Aljašky. V upoutávce je na první pohled patrné, jak moc si tvůrci s atmosférou vyhráli. Všude jsou hory sněhu, na zem se konstantně snáší další a rychle zanáší všechny stopy, jakoukoliv známku progresu. Vítr vám vločky žene do tváře. Krajina je zahalená konstantní tmou, jež se vkrádá i do myslí lidí...jako by náznak čehokoliv světlého byl v nedohlednu.

V těchto kulisách trailer rozehrává klasický detektivní příběh se znesvářenými věčně nabručenými vyšetřovatelkami, jež si obě zjevně s sebou nesou nepříjemné šrámy z minulosti. Do toho pátrání postupně odkrývá znepokojivé skutečnosti, náznaky působení okultistů a obecně hnus, který má šanci zničit nejen vyšetřovatelky, ale i celou místní komunitu.

Jodie Foster hraje detektivku Liz Danvers. Ta spolu s kolegyní Evangeline Navarro (Kali Reis) vyšetřuje případ šesti mužů, kteří zmizeli beze stopy z arktické výzkumné stanice Tsalal. Na městečko Ennis na Aljašce padne dlouhá zimní noc a dvojice se bude muset poprat s temnotou, kterou si na sever přináší spolu s sebou, a odkrýt nepříjemné pravdy, jež jsou pohřbeny pod věčným ledem.

John Hawkes byl obsazený jako policista Hank Prior, který v sobě tiše dusí staré křivdy. Christopher Eccleston hraje Teda Corsara, regionálního šéfa policie s politickými ambicemi, jenž se z minulosti zná s Liz. Fiona Shaw vystupuje jako Rose Aguineau, expertka na přežití v divočině s tajemnou minulostí. Finn Bennett hraje Petera Priora, chráněnce a žáka Liz. A Anna Lambe byla obsazena jako Kayla Malee, mladá zdravotní sestra, která není zvědavá na nikoho, kdo by zkoušel jakkoliv ohrožovat její rodinu.

Hlavní scenáristkou a režisérkou je Issa López, která seriál produkuje společně s Foster, oscarovým režisérem Barrym Jenkinsem. Mezi výkonnými producenty vystupují také Nic Pizzolatto, Matthew McConaughey, Woody Harrelson a Cary Joji Fukunaga, kteří jsou zodpovědní za úspěch první série. HBO / Max novinku uvede ještě letos. Dole pod trailerem si prohlédněte dosud uveřejněné obrázky.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu