Black Mirror: Šestá řada dorazila na Netflix

Black Mirror: Šestá řada dorazila na Netflix | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
V pěti nových epizodách nás čeká výlet do kosmu či příběh o Netflixu na druhou. A ne, ChatGPT pořád seriál napsat nedokáže.

Dnes v 9 hodin středoevropského času přidá Netflix do svojí nabídky pět dalších epizod oblíbené seriálové antologie Black Mirror, kde velká část epizod slouží jako určité varování před tím, kam by nás vývoj moderních technologií a společenských jevů také mohl v dohlednu jako lidstvo zavést.

Autor Charlie Brooker nicméně slibuje určitý restart, protože katastrofických seriálů už je podle něj dost. Chtěl nám nadělit něco nového. Poslední zveřejněný trailer ukazuje, že série obrací pohled i k sobě samé. Epizoda „Joan je hrozná“ pojednává o ženě, která při sledování streamovací platformy Streamberry narazí na seriál, který pojednává o ní samotné a jejím životě. Hraje ji Salma Hayek.

V epizodě „Démon 79“ má bojácný obchodní zástupce páchat strašlivé věci, aby zabránil katastrofě.

V epizodě nazvané „Loch Henry“ hodlá pár natáčet přírodovědný dokument v ospalém skotském městečku, ale namísto toho, začne zkoumat šokující minulost daného místa. Epizoda „Za mořem“ se odehrává v alternativní realitě roku 1969, kde se dva muži vypraví na nebezpečnou misi a snaží se vypořádat s obtížně představitelným neštěstím. A v části „Mazey Day“ se potížemi stíhaná hvězdička snaží vyhnout fotografům a popasovat se se s důsledky útěku z místa autonehody.

V nové řadě hrají: Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, David Shields, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin a Zazie Beetz.

A kuriozita na závěr: Brooker přiznává, že si pohrával s Chatem GPT. Nechal jazykový model vygenerovat epizodu Black Mirror. Na první pohled prý text nevypadal špatně, ale už na druhý bylo jasné, že umělá inteligence napsala blábol. Prostě smíchala prvky dosavadních epizod. Chybělo cokoliv originálního.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Empire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu