Zaklínač: Třetí řada akční fantasy dorazila na Netflix

Zaklínač: Třetí řada akční fantasy dorazila na Netflix | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 15 obrázků
Začátek nové série je slibný. Tvůrci se dušují, že se tentokrát víc drželi knižní předlohy.

Na třetí řadu Zaklínače si fanoušci pořádně počkali. Poslední příběhy Geralta, Ciry a Yennefer tu byly v prosince 2021. Od té doby sice Netflix nabídl alespoň prequleovou minisérii Blood Origin, ta však pouze dokreslila Zaklínačův svět a po stránce zpracování si nevysloužila zrovna nejlepší ohlasy.

Regulérní třetí řada je na tom lépe. Recenzenti za pět dosud zveřejněných epizod dávají prozatím vyšší známky než za řadu druhou, které čtenáři předlohy dost vyčítali, že se od knih výrazně odchýlila. Tvůrci tvrdí, že hlavně chtějí zachovat ducha, což se jim podle jejich názoru povedlo. Pokud jde o odklon v ději, za to podle soudu showrunnerky Lauren Schmidt Hissrich může hlavně fakt, že knižní předloha v dané části příběhu není dostatečně akční. Seriál by podle ní bez úprav byl rozvláčný a začal ztrácet diváky. Ať už Laureninu diagnózu přijmete nebo ne, ve třetí řadě se prý předlohy drželi daleko víc. Ve druhé řadě si připravili půdu pro to, co bylo potřeba a letos se mohli věnovat příběhu, který si předsevzali. Třetí série vychází z knihy Čas opovržení.

Jestli se opravdu povedlo víc držet knih, to nechám na posouzení těm, kteří mají předlohu důkladně načtenou. Sám jsem zatím stačil shlédnout první epizodu třetí řady, kde oceňuji akci a to, že seriál intenzivně pracuje na tom, aby na ústředních třech postavách záleželo a středobodem vyprávění byl jejich vzájemný vztah. Bohužel, dějové linky bez ústřední trojky (zatím) tak výrazné nejsou. Po dvouleté pauze je postav k zorientování hodně a politicko-mocenské cíle všech znesvářených stran je třeba si postupně opět připomenout. Zato emoční vazba ústřední trojky funguje na první dobrou.

Zatím si upřímně příliš nedovedu představit, jak bude vypadat další řada bez Heryho Cavilla v hlavní roli, protože je to pořád on, kdo toho přináší nejvíc na stůl. Ať už se bavíme o uvěřitelnosti v šermířských bojích nebo sálání tichého charismatu v osobnostních scénách, Henry vždycky spolehlivě pomáhá udělat pasáž divácky zajímavější. Ale nechme se překvapit, třeba to bez něj fungovat bude. Filmaři zatím uvádějí, že třetí řada má pro Cavilla fungovat jako „hrdinské rozloučení“ a souběžně také má na důležitosti čím dál tím víc nabírat Ciri (Freya Allan)

Netflix třetí řadu zveřejňuje ve dvou dávkách. Pět epizod bylo zveřejněno teď, tři další dorazí 27. července. Původně nová série na dvě části být rozdělena neměla, ale když tvůrci viděli na Stranger Things, že série dělit lze, požádali streamovací platformu, aby to dovolila i jim. Pusťte si shrnutí dosavadního děje a poslední upoutávky, koukněte dolů do galerie na fotky a dejte vědět, co na nové epizody říkáte.

Ve třetí řadě Zaklínače se kouzelníci, vládci i příšery Kontinentu dál snaží dopadnout Ciri (Freya Allan). Geralt (Henry Cavill) ji ukrývá, odhodlaný ochránit svou znovushledanou rodinu přede všemi, kdo by se ji pokusili ohrozit. Yennefer (Anya Chalotra) cvičí Ciri v kouzelnictví a vede ji do chráněné pevnosti Aretuza, kde doufá, že se dozví víc o dívčiných netušených silách. Na místě se však ocitají ve víru politické korupce, temné magie a zrady. Musejí těmto hrozbám čelit. Jde totiž o všechno – mohli by jeden druhého ztratit navždy.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Pipo | 01.07.2023 12:55
A ano, prosím haf, haf, haf. Štěkejte, že jsem homofob... v Zaklínači můžou být buzíci, lesbičky, koňopichové, nemám s tím problém. Mám problém s Marigoldem.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu