Futurama se po letech vrátila s novými epizodami

Futurama se po letech vrátila s novými epizodami | Fandíme seriálům
Hulu
Zobrazit další 3 obrázky
Sci-fi odnož Simpsonových už není jedinečná, ale pořád je dost dobrá.

V době, kdy už podle některých diváků začali být Simpsonovi poněkud vyčpělí, připravil jejich autor Matt Groening nový seriál Futurama. S podobným stylem humoru, podobným vizuálním zpracováním, ale zasazeným do daleké budoucnosti, kde už je možné úplně všechno. K satiře, klasické seriálové komedii a popkulturním odkazům tak ještě přibylo rozebírání všelikých sci-fi klišé.

Navzdory tomu, že si mezi skalními fanoušky seriál vydobyl kultovní status, nikdy se nestal masovým hitem, tak jako právě Simpsonovi. Několikrát tak byl zrušený, ale opakovaně se vrátil, často díky tomu, že o něj projevila zájem nějaká nová stanice nebo médium. Z běžného vysílání, přes DVD a kabelovku to Futurama nakonec dotáhla až na streamovací službu Hulu. Zřejmě proto, že v dnešní době všichni streameři neustále lační po nějakém novém obsahu, který by mohli svým předplatitelům nasypat.

Nová řada (někdy označovaná jako 8., někdy jako 11., v závislosti na způsobu číslování) odstartovala v pondělí a recenze jsou celkem spokojené. Průměrná známka od kritiků na agregátoru Rotten Tomatoes je v tuhle chvíli solidních 6,8 z 10. Kritici v zásadě píší, že moment překvapení či nějaký punc výjimečnosti jsou dávno pryč, nicméně pořád jde o příjemně strávený čas se starou známou partou.

Nová řada nabízí čerstvé epizody s týdenními odstupy a dělá si legraci z přechodu seriálu na Hulu (u nás je k vidění na Disney+), z covidu, NFT, Bitcoinu, cancal culture a všeho možného dalšího. Celkem 11. řada přinese deset nových epizod a schváleno je už i dalších deset epizod, které dorazí někdy v budoucnu.

Podklady a foto: Hulu / Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu