One Piece: Pirátské dobrodružství je dalším velkým hitem Netflixu

One Piece: Pirátské dobrodružství je dalším velkým hitem Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix
Diváci i kritici si novinku pochvalují, zájem je velký.

Někdy Netflix vrazí do projektu velké peníze a očekávání a vzejde z toho… jedno velké nic. Jindy se skoro až nečekaně podaří vyrobit hit. Stalo se to u Stranger Things, u Squid Game, u Wednesday. A teď podobnou trajektorii pomaličku nabírá One Piece.

Dobrodružná pirátská série vychází z japonské mangy, Netflix z toho nicméně nedělá nějaký zásadní středobod všeho a soustředí se hlavně na to, aby vyprávěl zábavný pirátský příběh. A diváci na to zřejmě slyší. Nebo přinejmenším nevědí, na co jiného by se měli koukat. Protože se seriál během premiérového týdne vyšplhal na první místo žebříčku sledovanosti v celkem 84 zemích. Což je dosavadní rekord. Premiéře předcházela silná masírka na sociálních sítích.

Divácká hodnocení jsou příznivá, recenze profesionálních kritiků taktéž. První řada má na agregátoru Rotten Tomatoes průměrnou známku 7,6 z 10. Seriál je chválený za to, že je zábavný, má srdíčko, daří se mu zachytit esenci předlohy a zároveň nijak neodrazuje nové diváky. Jestli úspěch bude pokračovat i v dalších dnech, nemělo by nic bránit vzniku druhé řady, ke které jsou v té první dveře otevřené dokořán.

Foto: Netflix

Zdroje: MovieWeb, Deadline, Rotten Tomatoes

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Keoki | 07.09.2023 09:05
Nevím, jestli to mělo být ,,vizuální stránky postav", nebo ,,vizuální stránky a postav", ale aniž bych viděl OP viděl a sám se na ST rád podívám, nepřipadá mi to ani trošku fér srovnání. Převést něco ze stránek mangy a odít si postavy dle své libosti je značný rozdíl. Pokud to bylo myšleno jako struktura postav, tak ačkoli jak říkám jsem fanoušek ST, připadá mi tam většina (většina, ne všechny) postav více plochá než nějak závratně komplexní.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu