Ta druhá černoška: Mysteriózní novinka dorazila na Disney+

Ta druhá černoška: Mysteriózní novinka dorazila na Disney+ | Fandíme seriálům
Disney+
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nenápadný rasismus je zřejmě ten nejmenší problém, který ve firmě panuje. Nadpřirozeno vystrkuje drápky.

Na Disney+ je ode dneška k vidění seriál Ta druhá černoška (The Other Black Girl). Jak je už z názvu patrné, série nabízí sociální komentář – vychází z osobních zkušeností autorky a vykresluje zkušenost černošky, která se musí popasovat s prací v kompletně bělošském kolektivu, kde denně naráží na nejrůznější rasistické mikroagrese. Už to samo o sobě by vydalo na zajímavé personální a sociální drama. Trailer nicméně jasně signalizuje, že na diváky čeká také mrazivá stránka vyprávění. Možná hrdinka trpí psychickými potížemi, možná je její firma ve skrytu kult či mafiánská organizace. Anebo se před námi odhaluje cosi nadpřirozeného.

Hrdinka se jmenuje Nella a pracuje jako asistentka editora ve Wagner Books, úspěšném newyorském nakladatelství. Ve firmě je jediná černoška a často se cítí osamělá, nedoceněná a ustrkovaná. Když firma najme další černošku, Hazel, je Nella nadšena a z obou se rychle stanou kamarádky. Krátce na to Nella obdrží tajemnou zprávu, která ji nabádá k tomu, aby z Wagner Books odešla. Následně se řídí radou, kterou jí dá Hazel, dostane se ve firmě do maléru a kolegové začnou kolegyni upřednostňovat. Nella začíná mít pocit, že ji Hazel schválně sabotuje, aby si sama polepšila. Nakonec ale Nella začne odhalovat temnou a děsivou historii nakladatelství.

V hlavních rolích seriálu vystupují Sinclair Daniel, Ashleigh Murray, Brittany Adebumola, Hunter Parrish, Bellamy Young a Eric McCormack. Autorkami seriálu jsou Rashida Jones a Zakiya Dalila Harris, která zároveň napsala knižní předlohu. Recenze jsou pozitivní, chválí vykreslení vztahů na pracovišti a zábavný mix dramatu a hororu.

Podklady a foto: Disney+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu