Génius – MLK/X: Disney představil další velké historické osobnosti

Génius – MLK/X: Disney představil další velké historické osobnosti | Fandíme seriálům
National Geographic / Disney
Zobrazit dalších 10 obrázků
Martin Luther King a Malcolm X jsou stěžejní figury americké historie 20. století. Hraná série je představuje vzrušujícím způsobem.

Jedním z „kanálů“, které najdete na Disney+, je slovutná National Geographic. Značka je známá hlavně pro své dokumenty o přírodě, případně o cestování. Čas od času připravuje ale také hranou tvorbu. Mezi výraznější tituly v tomhle směru patří série Génius, která v každé řadě představuje jednu známou (v nějakém směru geniální) osobnost. Postupně takhle byli představeni Albert Einstein, Pablo Picasso a Aretha Franklin. Ta byla uvedena před třemi lety a po odmlce přišla letos v únoru nová řada, pojmenovaná Génius – MLK/X. Oficiální anotace říká:

Nejnovější řada antologické série Génius se zaměřuje na životní osudy dvou vůdčích osobností hnutí za občanská práva, Martina Luthera Kinga a Malcolma X. Zkoumá životy obou mužů od jejich bouřlivého dětství až po předčasnou smrt. Tito geniální a složití muži žili velmi odlišné životy, ale oba měli podobné cíle. Ačkoli mnozí měli pocit, že si musí vybrat mezi Malcolmem a Martinem, ve skutečnosti jsou to dvě strany téže mince - bojovníci za svobodu, která jim byla odepřena. Navzdory rozdílům to byli dva ohromující géniové, kteří se navzájem podporovali v rozdílném úsilí o dosažení stejného cíle - lidské rovnoprávnosti.

Jako Martin Luther King Jr. vystupuje Kelvin Harrison Jr., Malcolma X ztvárnil Aaron Pierre. Dále hrají Weruche Opia, Jayme Lawson, Ron Cephas Jones, Gary Carr a Hubert Point-Du Jour. Autory jsou Jeff Stetson, Damione Macedon a Raphael Jackson. Recenze říkají, že jde o naprosto klasický životopis. Autorům se nepodařilo přijít s žádným skutečně tvůrčím zpracováním. A podle některých kritiků seriálu příliš neprospívá ani to, že se zaměřil na dvě osobnosti naráz. Jinak jde ale o slušně zpracované charakterní drama, které divákům dokáže přiblížit oba dva muže a to včetně jejich osobního života. Už teď najdete všechny epizody na Disney+, pod záložkou National Geographic.

Podklady a foto: National Geographic / Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu