Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina: Absurdní historická komedie od Applu

Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina: Absurdní historická komedie od Applu | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 51 obrázků
Být banditou se skvělým účesem může být velká sranda. Nebo taky skončíte na šibenici…

Máte rádi absurdní komedie v historických kulisách? Velikou, 1670, Dickinson nebo třeba Monty Pythony? Pak pro vás má Apple TV+ malý dárek. Dobrodružnou komedii Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina (The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin). Ta nabízí něco jako praštěnou alternativu k příběhům Robina Hooda.

Dick Turpin je skutečný bandita z 18. století, který okrádal pocestné v anglickém Essexu. Tohle je nicméně fiktivní, komediální alternativní verze historie. Hlavním hrdinou seriálu je titulární Dick Turpin, legendární bandita, se zdráhavě stává vůdcem lupičské bandy a vydává se za absurdními dobrodružstvími. Dick možná nepůsobí na první pohled jako ideální kandidát pro zločinecký život, ale díky svému šarmu, smyslu pro dramatičnost a skvělým vlasům slaví úspěchy. Spolu se svojí tlupou grázlů k pomilování zažívá vrcholy i pády a dokonce zakusí slávu. Celou dobu se ale zároveň musí vyhýbat dopadení, protože je mu v patách zkorumpovaný muž zákona, Jonathan Wilde.

Turpina ztvárnil Noel Fielding, Wilda Hugh Bonneville. Dále hrají Duayne Boachie, Ellie White, Marc Wootton, Dolly Wells, Mark Heap, Geoff McGivern, Joe Wilkinson, Kiri Flaherty, Asim Chaudhry a Tamsin Greig. Autory seriálu jsou Claire Downes, Ian Jarvis a Stuart Lane. Seriál je hodnocený spíše pozitivně, ačkoliv je pravda, že jde o čistokrevnou komedii, která téměř výhradně stojí na vtipech a absurdních situacích. To znamená, že pokud někomu styl seriálu nesedne, tak se mu Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina rychle omrzí.

Apple TV+ začala uvádět epizody začátkem března a už jsou všechny venku. Takže jestli vás zaujme přiložený trailer, můžete rovnou začít sledovat.

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu