Vysvoboď mě: Život dvou kluků na Netflixu ničí gang

Vysvoboď mě: Život dvou kluků na Netflixu ničí gang | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
I děti mohou páchat zločiny. Drsné drama sklízí pozitivní ohlasy.

Od konce dubna nabízí Netflix zajímavou novinku. Švédský seriál Vysvoboď mě (I dina händer, případně Deliver Me) na první pohled nabízí kriminální zážitek, ale hlouběji pod povrchem se ukrývá drsné sociální drama. Ve Vysvoboď mě se kvůli aktivitě gangů do páchání zločinu pouštějí dospívající chlapci. Seriál si pokládá otázku, kdo za takové činy v konečném důsledku nese odpovědnost, jestli má logiku nahlížet na děti jako na monstra a jak systémové problémy přispívají k tomu, že společnost zrazuje ty nejzranitelnější.

Děj je zasazený do jednoho švédského města, kde žijí nejlepší přátelé Dogge a Billy. Kamarádí se, i když jsou oba dospívající kluci ze zdánlivě úplně odlišných světů. Zvenčí by se mohlo zdát, že Dogge žije privilegovaným životem, avšak pravda je taková, že jej rodiče kvůli své závislosti na drogách zanedbávají. Billy je naproti tomu finančně znevýhodněný, ale žije v bezpečném a milujícím domově. Přátelství je pro ně při chaotickém dospívání stabilizujícím vlivem, přesto však nejsou v bezpečí vůči silám, které nedokážou ovládat. Jako třeba vůči gangu, který ve městě řádí. Bezohledný zločinec Mehdi Billyho a Dogge naverbuje do svých služeb, aby pro něj distribuovali drogy. Když se ale Billy pokusí později z gangu vyvléknout, ocitá se v pasti a oba s Doggem stanou tváří v tvář násilí.

V hlavních rolích vystupují Yasir Hassan, Olle Strand, Yusra Warsama, Ane Dahl Torp, Henrik Norlén, Ardalan Esmaili, Mahmut Suvakci, Solomon Njie a Abdirahman Mohamed. Autorem seriálu je Alex Haridi. Stejnojmennou knižní předlohu napsal Malin Persson Giolito. Recenze jsou pozitivní, chválí uvěřitelnost hrdinů i jejich prostředí a emoce, jež se podařilo tvůrcům do příběhu napumpovat. Už teď si můžete celou sérii pustit na Netflixu.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

1 | 07.05.2024 15:12
555
Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu