Mrtví mladí detektivové: Netflix přinesl nový seriál ze světa Sandmana

Mrtví mladí detektivové: Netflix přinesl nový seriál ze světa Sandmana | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 47 obrázků
Pokud jste měli rádi Lovce duchů nebo Riverdale, můžete směle na palubu.

The Sandman na Netflixu zaujal diváky v roce 2022 a na druhou řadu se stále čeká. Její přípravy zdržely loňské hollywoodské stávky. Čekání si nicméně můžete zkrátit seriálem Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives). Ten je zasazený do stejného světa, dokonce se Kirby Howell-Babtiste a Donna Preston vrátily jako Smrt a Zoufalství. Postavy se poprvé objevily v komiksové verzi Sandmana od Neila Gaimana v roce 1991, než o dva roky později dostaly samostatnou sérii.

Seriálové zpracování pojednává o Edwinovi a Charlesovi, dvou mrtvých teenagerech. Každý z nich zemřel v jiné době, po smrti se stali nejlepšími přáteli a jako duchové vyšetřují nadpřirozené případy. Nerozlučnou dvojici nedokážou rozdělit zlé čarodějnice, Peklo ani sama Smrt. Společně s pomocí jasnovidky Crystal a její kamarádky Niko vyšetřují ty nejpodivuhodnější paranormální případy smrtelného světa.

V hlavních rolích vystupují George Rexstrew, Jayden Revri, Kassius Nelson a Yuyu Kitamura. Ty doplňují Briana Cuoco, Ruth Connell a Jenn Lyon. Autorem Mrtvých mladých detektivů je Steve Yockey (Lovci duchů, Doom Patrol, Letuška), který seriál vede spolu s Beth Schwartz (Arrow, Legends of Tomorrow, Sweet Tooth: Chlapec s parožím).

Recenze jsou vesměs pozitivní (průměrná známka na Rotten Tomatoes je 7,1 z 10), kdy se recenzenti rozcházejí v tom, jestli je podle nich seriál jen v pohodě nebo vyloženě sympatický každým coulem. Většina z nich se nicméně shoduje na tom, že v oblasti nadpřirozených seriálů s mladými hrdiny jde jednoznačně o nadstandard. Každá epizoda přináší nový případ a vyzdvihován jsou nadpřirozené hrátky, humor i trable dospívání a romantika. Všechny epizody už teď najdete na Netflixu.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu