The Lanterns: Nový superhrdinský seriál píše Damon Lindelof

The Lanterns: Nový superhrdinský seriál píše Damon Lindelof | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Superhrdinská série nabrala silný autorský tým.

Šéf DC Studios James Gunn oznámil jména scenáristů, kteří se chopí seriálu na motivy komiksového Green Lanterna. Gunn o seriálu hovoří jako o „The Lanterns“ (dříve se uvádělo zkrátka „Lanterns“) a dodává, že jde o součást propojeného fikčního světa DCU. Scenáristé dali dohromady seriálový „manuál“ a scénář pro úvodní epizodu. Zatím není úplně zřejmé, kdo z nich a v jaké kapacitě zůstane na palubě i při psaní dalších dílů.

Nicméně jde o silnou sestavu. Prvním oznámeným je Chris Mundy, zkušený scenárista seriálů jako Ozark, Odložené případy, Bloodline nebo Temný případ. Dále je v týmu Tom King, komiksový autor podepsaný pod řadou komiksů, jmenovitě pod příběhy Visiona či Mistra Miracla. Jeho pojetí Batmana a Supergirl inspirovalo chystané filmy The Brave and the Bold a Supergirl: Woman of Tomorrow, které vznikají pro DCU. A Damon Lindelof je legendární seriálový scenárista, podepsaný pod klasiky jako jsou Ztraceni, Pozůstalí či Strážci.

Při loňském představení chystaných DC projektů se uvádělo, že Lanterns budou pojednávat o dvou Green Lanternech, tedy „vesmírných policistech“, kteří díky magickým prstenům mají nadlidskou sílu a odolnost, létají a dovedou z prstenů vytvářet nejrůznější konstrukty, jako třeba zbraně. Konkrétními dvěma hrdiny chystané série mají být dva v komiksech vůbec nejpopulárnější Lanterni, Hal Jordan a Jon Stewart.

Postavy se v budoucnu mohou objevit v celovečerních filmech, zatím mají být představeny v rozmáchlém seriálu pro Max (HBO). Stylem je chystaná novinka přirovnávaná k detektivkám z antologie Temný případ (True Detective). Děj má být zasazený na Zemi, kde obě ústřední postavy budou vyšetřovat zapeklitou záhadu, která bude naprosto klíčová v rámci širšího příběhu, jenž se bude odvíjet napříč všemi chystanými filmy a seriály.

Foto je ilustrační, starší film s Green Lanternem

Zdroj: James Gunn

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu