Královna stínů: Fantasy sága o mladé vražedkyni už se chystá

Královna stínů: Fantasy sága o mladé vražedkyni už se chystá | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Další YA série zamířila na malé obrazovky.

Je tomu přesně rok, kdy spisovatelka Sarah J. Maas oznámila na svém twitteru, že její zatím nedokončená knižní young-adult fantasy sága Skleněný trůn se dočká seriálové adaptace. Nyní, pár dní po vydání pátého dílu (z předpokládané hexalogie) Empire of Storms spatřily světlo světa i první informace o televizní adaptaci, kterou si na svá bedra vzala streamovací platforma Hulu. Knižní série Skleněný trůn si v posledním roce našla širokou fanouškovskou základnu i v našich končinách, což dokazuje vydání prvních tří dílů během necelých devíti měsíců. Čtvrtého dobrodružství asasínky Cealeny se čeští fanoušci dočkají již tento listopad.

Hulu se rozhodlo seriálovou adaptaci pojmenovat Queen of Shadows, stejný název nese i čtvrtý díl knižní série (u nás Královna stínů), takže zatím není jasné, jestli děj seriálu započne právě čtvrtým dílem, nebo nastala pouze kosmetická/marketingová úprava. Začít u čtvrtého dílu, zní trošku obskurně, ale podobné strategie využil letos i seriál Shannara Chronicles z produkce MTV. V každém případě na nás čeká epický fantasy příběh o mladé nájemné vražedkyni Cealeně Sardotien, která po roce odpykávání trestu v solných dolech Endovieru dostává poslední možnost očistit své jméno v turnaji zabijáků,  a vybojovat si tak možnost sloužit samotnému království…

Scénář pro pilotní díl dostala na starost Kira Snyder, autorka několika epizod The 100. Na režisérský trůn usedla Anna Foerster, která by českým čtenářům mohla být povědomá hlavně díky režírování posledního dílu série Underworld s podnázvem Krvavé války, který se v kinech objeví již začátkem prosince. Zde bohužel náš výčet zajímavých jmen končí a na první informace o obsazení herců si budeme muset ještě počkat. Stejně jako na datum uvedení. Dle internetových diskuzí má ale většina fanoušků i novinářů jasného favorita do role mladé asasínky, a to Caru Delevigne, která se objevila v roli charismatické Margo ve filmové adaptaci románu Johna Greena Papírová města nebo letos v létě jakožto Enchantress v Suicide Squad. Jedná se samozřejmě o spekulace, ale asi nebudu sám, který by Caru v nějaké té větší seriálové roli uvítal.
Po úspěchu Hunger Games se na stříbrné plátno podívalo hned několik young adult sérií, bohužel většině z nich se na úspěch románové trilogie Susanne Collinsové nepodařilo navázat. Příkladem buď poslední díl série Divergence, který se do kin vůbec nedostane a bude vysílán v televizi. Právě televize nabízí zářivější budoucnost pro podobné adaptace (The 100, Upíří deníky) a právě třeba Queen of Shadows nastartuje nový trend.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Eliška Bímová | 18.08.2017 01:27
Nevíte jak je to s tim vysíláním... snažila jsem najít informace nebo aspoň něco, ale nikde jsem nic moc nenašla... žádný díl, informace nebo něčí prostě nic... ani fotečka... zajímalo by mě jak to je jako..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu