Supergirl: Druhá sezona přinese Supermana a mnohem víc

Supergirl: Druhá sezona přinese Supermana a mnohem víc | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 26 obrázků
CW přidává do své stáje už čtvrtý seriál. Stěhování na novou stanici přináší mnoho změn, včetně Luthorovic familie či velkého crossoveru.

Supergirl má před sebou zbrusu nový začátek, když se přesunula z CBS na menší stanici CW a přemístila produkci z Los Angeles do Vancouveru, kde CW natáčí všechny svoje superhrdinské seriály. Přesun mimochodem znamená, že Cat Grant už nebude hlavní postavou seriálu, protože se herečka Calista Flockhart nechtěla stěhovat. Objeví se pouze jako host v několika epizodách. Překvapivě to bude také právě Cat, která Karu (Melissa Benoist) nakopne, aby se svým životem konečně udělala něco pořádného a nebyla nadosmrti její donašečkou kávy.

V osobním životě se bude snažit i nadále najít rovnováhu mezi svým civilním a superhrdinským já. Na konci první sezony se konečně políbila s Jamesem (Mehcad Brooks), to ale ještě nutně neznamená, že je z nich pár. V druhé řadě bude dvojice pomalu zjišťovat, jestli vůbec mimozemšťanka pozemšťan jsou po tělesné i duševní stránce kompatibilní. Do Kary věčně zamilovaný kamarád Winn (Jeremy Jordan) přesídlí z CatCo definitivně do DEO, aby pracoval jako Kařina technologická podpora na plný úvazek.

V superhrdinském životě bude Kara dál pátrat po svém adoptivním otci (Dean Cain) a chránit National City proti mimozemšťanům. Hned v prvních dvou epizodách se objeví mimozemšťané tak nebezpeční, že jí bude muset pomoci i Superman. V první sérii se o něm pořád mluvilo, ale nikdy se pořádně nezdržel a jeho tvář jsme nikdy neviděli. V druhé řadě ji konečně odhalí! Propůjčil mu Tyler Hoechlin, známý především ze seriálu Teen Wolf. Po prvních dvou epizodách by se měl tu a tam objevit jako host, aby známější hrdina zbytečně neodváděl pozornost od Kary. Seriálový Superman má být podstatně veselejší a optimističtější chlapík než ten filmový v podání Henryho Cavilla.

Velkým tématem bude ještě jeden Kryptoňan. Na konci minulé řady Karu překvapil Kryptonský modul. V něm se ukrývá Mon-El. Ten má v komiksech prakticky totožné schopnosti jako Superman, jen mu místo kryptonitu ubližuje olovo. V komiksech jej Jor-El varoval před zkázou Kryptonu a navedl jej na Zem, kde má najít bezpečné útočiště. Při přistání na Zemi však trpěl amnézií a nepamatoval si, kdo je. V seriálu jej hraje Chris Wood a zatím o něm víme pouze to, že na začátku série bude jeho spící tělo umístěné v DEO, kde se budou snažit přijít na to, jak jej probudit.

Show doplní řada nových postav. Floriana Lima (The Family) si nově zahraje jednu z hlavních rolí. Její Maggie Sawyer je jednou z prvních homosexuálních postav komiksového nakladatelství DC, v seriálu bude detektivkou, které se obzvlášť zajímá o případy, které se týkají mimozemšťanů. Představitelka seriálové Wonder Woman z minulého století, Lynda Carter, si zahraje prezidentku Spojených států, která bude nepravidelně hostovat v některých vybraných epizodách.

Posledním výrazným přírůstkem je pak Lena Luthor (Katie McGrath). Lena se přestěhovala do National City po odsouzení jejího bratra Lexe. Stává se novou ředitelkou Luthor Corpu, snaží se očistit jméno společnosti a prokázat, že její vliv využije pouze k bohulibým účelům. Kara se s Lenou brzy zaplete a musí se rozhodnout, jestli se Lexově sestře dá důvěřovat. Aby těch odkazů na komiksy nebylo málo, je v jednom z trailerů zmíněné město Gotham. Můžeme se tedy v seriálech CW jednou těšit i na Batmana? Prozatím to vypadá, že ne. Filmaři sice mají s DC dobré vztahy, ale všechno má své hranice a v tuhle chvíli mají co dělat i s občasným propojením čtyř seriálů.

Ve druhé sezoně čekají na Supergirl cross-overy minimálně dva. Jedním bude muzikálová epizoda s Flashem, ale většina fanoušků je jistě daleko více zvědavá na velké propojení všech čtyř seriálů, ve kterém se objeví nebezpeční mimozemšťané známí jako The Dominators. Filmaři se s pomocí make-upu a digitálních triků pokusí o to, aby mimozemská rasa vypadala opravdu špičkově, důležité je však především to, že jsou tak nebezpeční, že je společnými silami mohou porazit jedině hrdinové všech čtyř seriálů – Arrowa, Flashe, Legeds of Tomorrow a Supergirl. Smutnou zprávou je však pro některé fanoušky skutečnost, že se Supergirl nestane pevnou součástí tzv. „Arrowverse“ (tzn. „světa Arrowa“). Pořád bude žít ve své paralelní realitě a za zbytkem hrdinů zavítá pouze v rámci cross-overu. 

Každopádně druhá řada Supergirl vypadá docela slibně, tak dejte vědět, jestli jí dáte šanci, pokud jste tu první vůbec nesledovali, popřípadě jste ji po čase vzdali.

Zdroje: EW, TV Line I, II, THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

hidden | 10.10.2016 22:56
Kdo je cilovka? Jo jasný CW že se ptám
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu