Připravuje se seriálová adaptace L. A. - Přísně tajné

Připravuje se seriálová adaptace L. A. - Přísně tajné | Fandíme seriálům
Dnes již legendární krimi thriller z devadesátých let se dočká seriálové verze.

V roce 1997 se do kin dostal hvězdně obsazený snímek L. A. - Přísně tajné (L. A. Confidential). V hlavních rolích se v něm představili herci jako Russel Crowe, Kevin Spacey, Danny DeVito, Guy Pearce a celá řada dalších. Děj byl zasazen do Los Angeles padesátých let, kdy ve městě řádí sériový vrah. Vyšetřující policisté při pátrání používají kontroverzní metody a celý příběh je ještě zamotán reportérem či půvabnou hollywoodskou herečkou. Adaptace stejnojmenného románu Jamese Ellroye ve své době zabodovala a podařilo se jí získat dva Oscary. Dnes se často vyskytuje v žebříčcích nejlepších filmů všech dob.

Televizní stanice CBS v původní předloze Jamese Ellroye vidí další potenciál (a nemalý podíl na tom určitě má i úspěch filmu) a rozhodla se pro vytvoření nové adaptace, tentokrát ve formě televizního seriálu. Napsat k němu scénář by měl Jordan Harper (Gotham, Mentalista), jenž bude zároveň výkonným producentem.

Projekt je prozatím ve fázi příprav, kdo si v něm zahraje se tak teprve ukáže. Menší informace ale přeci jen už známa je. Postava reportéra, kterou ve filmu ztvárnil Danny DeVito, by měla být v seriálu ztvárněna ženou. Ať už ale nakonec bude celkové obsazení vypadat jakkoliv, dá se předpokládat, že na něj budou kladeny velká očekávání. Přeci jen jedním z velkých kladů původního snímku bylo právě herecké obsazení a výborné výkony.

Jako zajímavost stojí na závěr zmínit, že již nedlouho po vydání filmu se objevila snaha o vytvoření seriálové adaptace. Dokonce byl i natočen pilot s Kieferem Sutherlandem v hlavní roli. K natočení zbytku série ale nikdy nedošlo a první epizoda se dál šířila jen jako bonus na DVD a Blu-ray vydání filmu.

Co myslíte, je oprašovat L. A. - Přísně tajné dobrý nápad? Nebo by se klasika měla raději nechat na pokoji?

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu