Gotham: Novou epizodu uvidíme až příští týden

Gotham: Novou epizodu uvidíme až příští týden | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Proč je tomu tak? K tomu shrnutí minulé epizody a všechno podstatné k odložené epizodě, včetně fotek a promo videa.

Minulá epizoda Gothamu byla skutečně nabitá a místy až brutální. Děj epizody se točil především kolem čtyř lidí. Hlavním aktérem byl již nějakou dobu známý záporák Profesor Pyg (Michael Cerveris), který se chtěl vypořádat s Tučňákem (Robin Lord Taylor) a se zbytkem gothamské smetánky. K tomu si vybral benefiční akci sirotčince, který vede Sofia Falcone (Crystal Reed). Profesor Pyg chtěl všem těmto vysoce postaveným osobám, a zejména pak Tučňákovi, pěkně zatopit a to velice drastickým způsobem, když je chtěl donutit sníst orgány gothamské spodiny, které byly zapečené v koláčích. Zprvu bylo celkem dost překvapivé, jak daleko byl Profesor Pyg vlastně ochoten zajít, aby v Gothamu zjednal pořádek. Pokud se ovšem podíváme na komiksovou předlohu tohoto záporáka, tak se můžeme přesvědčit o tom, že tento zvýšený stupeň brutality k Profesoru Pygovi zkrátka patří. I přes onu extrémnost je tedy Pygovo přiblížení předloze určitě plusem.

Tučňák a Sofia se snažili s celou situací vypořádat, nicméně až Gordonovi (Ben McKenzie) se podařilo celou hrůzostrašnou událost zastavit. Následoval pak velmi intenzivní souboj mezi Gordonem a Pygem, ze kterého nakonec Gordon odešel jako vítěz a Pyga zatkl. Samotná dějová linie kolem Jima Gordona, která hrála v minulé epizodě neméně velkou úlohu, byla také zajímavá a zároveň velmi vítaná. Gordon se totiž stal novým kapitánem gothamské policie, což byl pro hlavní postavu seriálu velký dějový posun, který jej dostal do zcela nové pozice a zároveň ho ještě přiblížil komiksové předloze. Gordon si ve své nové funkci vedl vskutku parádně, když se mu v závěru povedlo Pyga chytit, což náležitě ocenili občané a reportéři, kteří mu děkovali za jeho služby. Tento Gordonův nový vývoj, který byl velmi dobře zpracován, se tak zaručeně stal jednou z nejzajímavějších dějových linek a bude zajímavé sledovat, kam a jak bude tato dějová linka pokračovat.  

Gordon v minulé epizodě sice zažil svůj vzestup, zato Bruce (David Mazouz), který je druhou hlavní postavou, naopak zažil svůj velký pád. Mladého Bruce stále sžírá svědomí kvůli vraždě Ra's Al Ghula (Alexander Siddig), ke které jej tento záporák vyprovokoval. Alfred (Sean Pertwee) se celou dobu snažil Bruceovi pomoct a v této epizodě mu přímo nabídl pomocnou ruku. O to víc pak bylo překvapující, když se Bruce na Alfreda úplně vykašlal a nechal jej zcela samotného na místě, kam kdysi jezdíval s rodiči. Bruceovo předchozí chování bylo vzhledem k jeho vnitřnímu boji celkem pochopitelné, nicméně po veškeré Alfredově snaze pomoci v této epizodě byl následný Brucův krok podle mě už opravdu přes čáru. Je sice samozřejmé, že to, čím si Bruce prošel, jen tak za krátkou dobu nezmizí, nicméně tak jako tak se k Alfredovi rozhodně nezachoval správně. Kdo ví, jestli Bruce dostane v některých příštích epizodách pořádně přes pusu, či zda si všechno ujasní sám. To vše ukáže čas. A co nás čeká příště?

V závěru minulé epizody Tučňák odhalil, že Sofia hraje dvojí hru, a tak se s ní rozhodne tvrdě vypořádat. A nebo ne? To není úplně jasné, jelikož nové promo video nám schválně neukazuje, ke komu to vlastně Tučňák celou dobu mluví a s kým následně svádí souboj. Vedle Sofie je tak možné, že se jedná o trojici Barbara, Tabitha a Selina, jelikož Barbara se ve videu objevuje a zaplete se asi do něčeho velmi drsného. Pokud si vzpomínáte, tak posledně měla Tučňákovi tato trojice přivést Hádankáře (Cory Michael Smith), což ovšem tak úplně nevyšlo a Barbara a spol. z dohodnuté práce upustily. Dávalo by tak smysl, že si v příští epizodě právě Barbara a její tým půjdou s Tučňákem po krku. A nebo skutečně půjde celou dobu o Sofii? Co myslíte? Máte nějaké nápady, o co přesně v příští epizodě půjde? Pokud ano, neváhejte nám je napsat do komentářů.

Už v nadpisu jistě všimli, že nadcházející epizoda se bude vysílat až příští týden. Tato týdenní pauza nebyla nijak odůvodněna, nicméně odpovědi se možná můžeme dovtípit sami. Nezapomínejme totiž, že čtvrtá série začala o týden dřív, než bylo u seriálu zvykem, čili se pravděpodobně jedná pouze o náhradu za dřívější start čtvrté série. Navíc, občasné pauzy ve vysílání jsou u tohoto seriálu celkem běžné a někdy bývaly i mnohem delší, čili týdenní pauza rozhodně není nic, co by se nedalo přežít. Desátou epizodu pod názvem Things That Go Boom tak uvidíme následující čtvrtek, tedy 1. prosince. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Pavel | 25.11.2017 09:30
> Tato týdenní pauza nebyla nijak odůvodněna, nicméně odpovědi se možná můžeme dovtípit sami. Odpověď se jmenuje "Thanksgiving". Netřeba vymýšlet žádné konspirace :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu