Gotham: Ve finále 1. poloviny 4. série se jde do války

Gotham: Ve finále 1. poloviny 4. série se jde do války | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Závěrečná epizoda tohoto roku na to půjde pořádně zostra. Jak vyvrcholí dlouho očekávaný střet?

Gotham si dal týden pauzu, aby nás pak v minulé epizodě napnul tak, jako už hodně dlouho ne. Ano, skvělé dějové zvraty sice přicházejí s každou epizodou, nicméně málokdy se stává, že by přicházely snad každých pět minut, což je přesně to, co se v zatím poslední epizodě dělo. Začneme vedlejší dějovou linkou. Profesor Pyg (Michael Cerveris) nám po svém řádění skončil v Arkhamu. Každý si asi myslel, že Pyg teď bude mít na nějaký čas utrum, nicméně on nás dokázal překvapovat i za mřížemi nechvalně proslulé léčebny. Následné rozkrývání jeho minulosti a záhadných implantátů v obličeji bylo dost překvapivé, stejně jako jeho útěk ke konci epizody. Jak se tedy zdá, Profesor Pyg nám v Gothamu bude řádit dál.

Poté zde byla ještě jedna vedlejší dějová linka, která se týkala Lee (Morena Baccarin) a Eda (Cory Michael Smith). Lee se jako nová majitelka klubu musela vypořádat s nebezpečným gangsterským bossem, který ji chtěl bez jakéhokoliv smlouvání o vše připravit. Lee to nejprve zkusila po dobrém, když se ovšem tato strategie neosvědčila, tak se dokázala zbavit nadobro své konkurence bez jediného výstřelu. Klobouk dolů. Výrazně do všeho zasahoval i již zmíněný Ed, který se dozvěděl, že ztráta jeho bývalého já je jen psychickým problémem. Velmi povedená pak byla následující diskuze, kdy Ed dochází k závěru, že by už nemusel být Hádankářem. Pokud tomu ale opravdu někdo věřil, tak se hluboce spletl, jelikož Edovo ďábelské druhé já se mu opět začalo objevovat před očima, stejně jako kdysi na počátku jeho zločinecké kariéry. Ať už to tedy potrvá jakkoli dlouho, Hádankář se nám zcela určitě vrátí.

Vůbec nejzajímavější ovšem byla hlavní dějová linka, ve které se, jak již bylo řečeno, všechno měnilo o 180 stupňů každou chvíli. Hlavní roli zde hrál již dlouho očekávaný střet mezi Tučňákem (Robin Lord Taylor) a Sofií (Crystal Reed), který byl jednoduše parádní. Bylo opravdu působivé, jak se každý z nich snažil toho druhého přechytračit a zvítězit, přičemž to, kdo měl navrch, se neustále měnilo. Ukázalo se, že Sofia měla všechno ještě víc pod kontrolou, než se zdálo a Tučňákovi se tak nepovedlo ji zabít napoprvé. Do všeho se pak zapojila trojice Selina (Camren Bicondova), Tabitha (Jessica Lucas) a Barbara (Erin Richards), které chtěly Sofii původně unést, ale nakonec se rozhodly, že spojí síly. Do celé situace se pak připletl Gordon (Ben McKenzie), který chtěl celý spor ukončit a poslat Sofii zpátky domů. Sofie ovšem počítala i s tímhle a spolu se svými novými kamarádkami se jí podařilo unést Martina, o kterého se stará Tučňák. Po výhružkách, že Martin bude zabit, Tučňák souhlasil s odstoupením ze svého mafiánského trůnu. Pak se ale vše naprosto zvrtlo, když Tučňák nechal (údajně) Martina zabít a na Sofii a spol. se spustila velká palba z kulometů. Těm se nakonec podařilo utéct a Tučňák nám odhalil, že Martinova smrt byla jen zinscenované divadlo. Závěrečné rozloučení s Martinem pak bylo velmi dobře podané a tvůrcům se musí nechat, že jejich vztah byl velmi dobře napsán a také zahrán. Bitva o nadvládu nad městem byla tedy skutečně napínavá, nicméně velké finále ještě teprve přijde. Co všechno nás čeká příště?

Kromě již slibovaného střetu se do hry znovu vrátí Bruce (David Mazouz), který posledně sobecky odmítl pomoc Alfreda (Sean Pertwee) při vyrovnávání se s vraždou Ra's Al Ghula (Alexander Siddig). V nadcházející epizodě se nicméně vše ještě razantně vyostří. Bruce se začne chovat mnohem hůř, než doposud a Alfred se tak již rozhodne zasáhnout. To se Brucovi samozřejmě nebude líbit, což nakonec povede až k pěstnímu souboji. Jak tohle dopadne, to těžko říct, Bruce by si nicméně jednu výchovnou určitě zasloužil. A pak se samozřejmě vše zaměří na slibovanou válku mezi Sofií a Tučňákem, do které se znovu zapojí také Gordon a pravděpodobně i Profesor Pyg. A to není všechno. V samotném závěru promo videa se pak můžeme přesvědčit, že se do Gothamu po hodně dlouhé době vrátí Jerome Valeska (Cameron Monaghan)! Ať už se tedy ve finále první poloviny čtvrté série s názvem Queen Takes Knight semele cokoli, bude to určitě stát za to.

Jak podle vás dopadne poslední epizoda tohoto roku? Těšíte se?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Josef | 07.12.2017 14:06
Já doufám že Tučňák nad Sofií a ostatními zvítězí ale hlavně se těším na Jeroma.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu