9 skvostných britských sitcomů zasluhujících pokračování

9 skvostných britských sitcomů zasluhujících pokračování | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Typický jak italské spaghetti westerny, argentinské telenovely, japonské anime a německé krimiseriály – britský sitcom. Které z těch, co zatáhly oponu, bychom rádi viděli zpět?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9

2. Black Books

Jedná se o příhody tří známých: Bernarda Blacka (asociál a alkoholik), Mannyho (prapodivný podivín) a Fran (sousedka z vedlejšího krámku s kobylím úsměvem) odehrávající se zejména v Bernardově knihkupectví. Zákazníci jsou nevítaní hosté, a stejně tak všichni ostatní. Pokud jste však zvědaví, jak to spolu dokážou tři individua táhnout, tak by vás to nemělo zklamat. V hlavní roli se představil Dylan Moran, introvertní a svérázný komik, který mezi fanoušky v Česku způsobil svým pražským stand-up vystoupením před pár lety hysterii.

Do povědomí se dostal právě díky seriálu Black Books, který pomáhal zastřešit i scenáristicky. Možná by bylo logické, že pro seriál bude mít slabost a na další díly by se nechal přemluvit. A on pro něj slabost opravdu má, ale ve smyslu trhnutí sebou jen když se před ním o seriálu někdo zmíní. V jednom rozhovoru na otázku ohledně pokračování odpověděl několikanásobným: Ne!

„Chápu, proč lidi chtějí zpět staré pořady. Je lákavé se opět setkávat s charaktery, je to ohromná zábava. Je to ale jako byste stírali hranice mezi realitou a fikcí. Budu upřímný, raději udělám něco nového,“ řekl o svém kategorickém odmítání vkročit podruhé do stejné řeky.

Také však trochu analyzoval dnešní situaci v britské komedii, což je vlastně téma tohoto článku: „Britské pojetí komedie znamená hustou kadenci vtipů, což je trochu přímé. Komedie je mnoha věcmi. Měli bychom naše chápání komedie udělat víc jak z filmů z Francie, kde vedou lidé dlouhé, zdánlivě klikaté rozhovory v kuchyni – to může být taky komické.“

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Lukkin | 26.02.2018 17:33
Škoda že 3 a 4 řada partičky IT není s dabingem.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu