Collateral: Netflix vábí trailerem na cizí kriminálku

Collateral: Netflix vábí trailerem na cizí kriminálku | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
„Proč by někdo zabíjel poslíčka pizzy? A jak mohl pachatel vůbec vědět, na koho střílí? - To přeci nedává žádný smysl.“

Streamovací gigant Netflix si zřejmě příliš neláme hlavu s pirátstvím seriálů, protože klidně koupí a odvysílá všechny čtyři epizody krimi minisérie Collateral ani ne týden po britské premiéře. Stanice BBC 2 zatím odvysílala dvě epizody z celkových čtyř, na které se vážou převážně vlažné ohlasy. Rotten Tomatoes hlásí průměrné hodnocení 6/10 z dvanácti recenzí, což nezavání potenciálním hitem z ranku Luthera, který se taktéž dočkal rozšíření fanouškovské základny díky této streamovací službě.

Netflix často rozšiřuje svou videotéku kupováním práv na konkurenční seriálové tituly, ale až nyní zkrouhnul datum premiéry na pouhé čtyři dny po odvysílání na BBC. Premiéry všech čtyřhodinových epizod se tak předplatitelé Netflixu dočkají již 9.3. Scénář k této kriminální minisérii napsal David Hare, autor filmů Předčítač či Hodiny. Režii všech čtyř dílů má na svědomí S. J. Clarkson, který se podílel na řadě seriálů, jako je například Dexter, Life on Mars, Banshee, Vinyl nebo Orange Is the New Black.

Trailer nejvíce sází na ústřední hrdinku Carey Mulligan (Drive, Mudbound), kterou jsem si před zhlédnutím traileru vůbec nedokázal v takovéto drsné detektivní poloze představit. Avšak jen z takto krátké ukázky mě dokázala upoutat svým projevem a dohnat mě k myšlenkám se o tento projekt alespoň začít zajímat. Upoutávka je po všech směrech precizní. Ať už mluvíme o bravurně nastaveném tempu, rychlém střihu či nevšedně zvoleném hudebním podkresu. Jen po stránce příběhu mě představený materiál nijak zvlášť neupoutal.

Oficiální synopse zní takto: „V jižním Londýně je zastřelen mladý poslíček pizzy Abdullah Asif (Sam Otto). Detektiv Kip Glaspie (Carey Mulligan) rychle zjistí, že manažer pizzerie Laurie Stone (Hayley Squires) z nevyjasněných důvodů poslal syrského uprchlíka Abdulláha namísto běžného řidiče Mikeyho Gowana (Brian Vernel). Vražda je nejspíše dílem profesionála, ale jediný svědek – mladá feťačka pod vlivem - dává policii falešné jméno a adresu. Kip vystopuje Abdullahův příbytek v podzemních garážích, kde najde i jeho dvě sestry Fátimu (Ahd Kamel) a Monu (July Namir). Obě však odmítají spolupracovat a je zřejmé, že něco urputně tají.“

V galerii si krom představených plakátů můžete prohlédnout i oficiální promo fotografie a screeny z traileru.

Zdroje: Slashfilm, IMDb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu