Živí mrtví: 5 důvodů, proč je komiks lepší než seriál

Živí mrtví: 5 důvodů, proč je komiks lepší než seriál | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Aneb osobní názor, proč při klesající kvalitě seriálu sáhnout po komiksové předloze. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

2. Lepší práce s postavami

S dalším pozitivem komiksu přímo naváži na podrobnější zkoumání mého již zmíněného závěru. A zaměříme se na postavy. Má otázka zní: Proč scenáristé píšící pro stránky komiksu lépe pracují s postavami než scenáristé píšící pro herce, co je poté hrají na obrazovce? Protože je v seriálu spousta z nich nadbytečná.

Omluvte má silná slova a dovolte mi, abych uvedl svou domněnku na pravou míru. Problém seriálu nevidím v práci s hlavními charaktery. Naopak si myslím, že na obou stranách se jim dostává velmi nadstandartní péče a dostatek prostoru, aby se dokázali uvěřitelněji vyvíjet a my si je více zamilovali. Ne. Mluvím tu o osudech vedlejších, méně důležitých postav, u kterých se stejně bezvýynamný ukáže i jejich konec. Těchto postav se sice v seriálu neobjevuje příliš mnoho na to, aby to bylo příliš výrazné negativum, ale v porovnání s komiksem si toho může všimnout nejeden vnímavý čtenář. A na koho přesně ukazuji prstem? Co takový simpatický dobrácký T - Dog. Tato postava nás už opustila dávno v třetí sérii a já si nevzpomínám, jakým způsobem by nějak výrazněji ovlivnila tehdejší dění v seriálu. Nikdy se mu nedostávalo výraznějšího pokřivení charakteru jakýmkoliv směrem, jeho dějová linka ladně plynula společně se seriálem bez jakéhokoliv cíle, kam by směřovala a tak nějak prostě byl s ostatními postavami v týmu. Takový pocit jsem z něho vždy měl. A když nastal ten osudný moment, kdy hrdninně zachránil Carol, jen aby o pár momentů později obětavě zemřel, neviděl jsem v tom nic než snahu scenáristů nám více podstrčit důležitost této postavy, aby nás později zasáhla její smrt.

Co z toho plyne? Že se scenáristé seriálu při rozšiřování děje více zaobírají vedlejšími postavami, než by měli. Komiks je naopak, jak jsem už říkal výše, mnohem přímočařejší, a tak si moc vedlejších linek nedovoluje a čtenář se díky tomu lépe orientuje v ději. A tímto se oslím můstkem dostáváme ke třetímu důvodu, proč má komiks navrch…

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu