The Walking Dead snad konečně dostane trochu života do toho umírání

The Walking Dead snad konečně dostane trochu života do toho umírání | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 20 obrázků
Tvůrci i herci slibují u druhé půlky sedmé řady výrazně lepší tempo a bojovnějšího ducha hrdinů. A která další postava to má nahnuté? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Na konec galerie přidáváme další sadu propagačních fotek.

Původní novinka, 4.1.: Lidská paměť má naštěstí tu úžasnou schopnost, že dokáže pozvolna vytěsňovat negativní vzpomínky, aby nás zbytečně netížily. Diváci The Walking Dead už tak stačili do určité míry zapomenout na to, že první polovina druhé řady seriálu, která se odehrávala na farmě, se odvíjela tak šnečím tempem, že byla téměř k nepřežití. Takhle špatně už na tom seriál naštěstí nikdy nebyl. Ale je pravda, že první polovina sedmé řady k tomu neměla daleko.

Je zřejmé, o co se tvůrci snažili. Poznávání nejrůznějších nových míst a postav mělo připravit hřiště pro druhou polovinu sezony. Pomalé tempo nám mělo dát možnost se společně s hrdiny pomalu dusit v hrůze, kterou zažili. Měli jsme si vštípit, jaký je Negan (Jeffrey Dean-Morgan) parchant, odhalit mnohé aspekty jeho krutovlády a strachu, který dokáže nahnat. Hrdinové si měli sáhnout skutečně na dno. To všechno pro to, aby bylo o to velkolepější a opojnější, až se konečně vzchopí.

A je klidně možné, že druhá půlka sezony bude díky té první skutečně intenzivnější. Ale pro dobro jedněch dílů prostě nejde zcela obětovat jiné. Není možné osm epizod pořád dokola ukazovat Neganovu krutost, když je pochopitelná během dvou. Nejde neustále předhazovat před diváky nové postavy, když všichni chtějí vědět, co se děje s několika desítkami charakterů, které seriál představil doteď. A není možné pořád dokola opakovat motiv Ricka (Andrew Lincoln) sraženého na kolena, který se znovu vzchopí. Všichni kolem něj se drží a chtějí bojovat, a tak je o to otravnější, že poslušně čekají na jeho pokyn, na jeho jednotící a vůdcovské schopnosti. Ale to už je prostě Walking Dead. Děj natahoval seriál vždycky, a tentokrát to zkrátka bylo výraznější. Z toho nejhoršího jsme snad ale venku a tvůrci slibují, že druhá polovina sedmé řady pofrčí jako namydlený blesk.

Proč se Rick konečně vzchopil? Protože podle producentů pohár přetekl a on prozřel. Po tom, co s Aaronem (Ross Marquand) podnikl nebezpečný výlet, při kterém málem zemřeli, je „za odměnu“ čekalo jen Aaronovi bití a vražda dalších dvou občanů Alexandrie. V tu chvíli Rickovi definitivně došlo, že když bude se Spasiteli spolupracovat, další životy tím neochrání a ještě se u toho musí plazit jak červ v hlíně. Prošel si však zásadní proměnou. V šesté řadě jej zaslepovala arogance, která ovlivňovala jeho úsudek. Do vůdčí pozice se vrací s pokorou, porozuměním a soucitem. Bude z něj daleko větší diplomat, bude opatrnější.

Všichni hrdinové byli navíc sražení tak hluboko k zemi, že už na tom hůř být snad ani být nemohli. Teď se cítí svobodně a do boje se vracejí téměř s chutí. Rick a jeho nejvěrnější se vydávají na válečnou stezku. Čeká na nás povstání jednotlivých komunit pod Neganovou krutovládou (jak ostatně naznačuje i přiložený trailer) a jeden z producentů dodává, že bude potřeba získat také zbraně, takže téměř jistý je i návrat do Oceanside. Celkově prý chystaných osm epizod připomíná Sedm statečných, tedy film, ve kterém hrstka pistolníků vycvičí a vede bezbranné rolníky proti přesile utlačovatelských banditů.

Druhá půlka řady má mít hodně rychlé tempo, a tak se už v devátém dílu máme dozvědět, kdo je tajemná osoba ze závěru osmé epizody, která sledovala Ricka s Aaronem do Alexandrie. Vzhledem k tomu, že z odhalení dělá seriál velkou vědu, můžeme si domýšlet, že jde o někoho, koho už známe nebo o další postavu z komiksů. Mohlo by se snad jednat o představení tzv. Whisperers, tedy skupiny, která se obléká do cárů roztrhaných těl, aby zapadla přímo mezi zombies, a kterou producenti seriálu už delší dobu slibují?

Co dál? Krom upoutávek a fotek pro vás máme také vyjádření Roberta Kirkmana. Autor komiksové předlohy se nechal slyšet, že seriálu trvalo 6 let, než se dostal ke stému číslu komiksu. Teď už půjdou události dopředu rychleji a na dvousté číslo komiksu nedojde až během dvanácté řady. Přesto bude komiks před seriálem hodně dlouho napřed, tak uvidíme, jestli se autorům jednou podaří vyplnit jejich starší přání, kdy zatoužili po tom, ukončit seriál i komiksovou sérii současně. A na úplný závěr ještě potenciální SPOILER.

Postavy v poslední době umírají docela slušným tempem a castingové zprávy možná odhalily další oběť, stejně jako když potvrdily, že to má nejspíš spočítané Glenn. Sonequa Martin-Green (Sasha) byla obsazená jako hlavní postava v seriálu Star Trek: Discovery. Úvodní zpráva sice tvrdí, že herečka bude zvládat obojí, to však nepůsobí příliš uvěřitelně. Jeden seriál se točí v Atlantě, druhý v Torontu a oba dva vedle vlastního natáčení zatěžují herce také propagačními povinnostmi. Druhou polovinu sedmé řady Živých mrtvých už Martin-Green stihla (alespoň z většiny) natočit, takže tam si ji ještě užijeme, ale pokud to Sasha na konci téhle série nebo na začátku té příští koupí, nebude to žádné velké překvapení.

Živí mrtví se vrací na obrazovky 12. 2.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu