Co spojuje Vetřelce s ebolou a Frankensteina s Einsteinem?

Co spojuje Vetřelce s ebolou a Frankensteina s Einsteinem? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Aneb: Jaké zajímavé věci se chystají u stanice National Geographic?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Od Einsteina k Frankensteinovi

Géniem se zároveň dostávám k druhému bodu programu. Skvěle přijatá první a druhá řada totiž zákonitě vedla k ohlášení trojky. Zatímco první se zaobírala vědcem Albertem Einsteinem (hrál ho Geoffrey Rush) a druhá světoznámým umělcem Pablem Picassem (Antonio Banderas), třetí série zabrousí do literatury, kde si jako objekt zájmu vybrala spisovatelku, jejíhož Frankensteina zná snad každý člověk na planetě.

Genius: Geoffrey Rush a Ron Howard oživí Einsteina
 

Kdo si Mary Shelley zahraje, se prozatím neví. Známý je ale minimálně tvůrčí tým, který se k tomuto dokumentárnímu pořadu vrací z minulé série. Nejvýraznějším jménem je zde bezpochyby Ron Howard, který měl k projektu co říci:

„Mary Shelley inspirovala nespočet filmařů s jejím příběhem nešťastníka přivedeného k životu šílenou vědou, ale jen málo z nich plně zachytilo její bystré zrcadlení společnosti v mýtech, které zanechala. Málo lidí ví o jejím boji za rovnost pohlaví, její další psaní, její vliv na další významné historické jednotlivce a společnost celkově. Zpracování někoho jako Mary Shelley a jejího úžasného intelektu, soucitu a statečnosti je přesně to, k čemu je tato série.“

U stanice National Geographic ve svém prohlášení nezapomínají také zmínit její průkopnickou práci v žánru hororu, sci-fi či post-apokalyptických příběhů. Vyzdvihují její nezávislost a dosud málo probádané vědecké ambice.

Tak co, dáte něčemu šanci? Dokumentární cyklus Génius je již zavedený pojem a vysoká očekávání jsou rozhodně na místě. Nicméně, příběh o ebole vycházející z knihy otevírající nepředstavitelně rozlehlý svět neviditelných zabijáků také nezní špatně, nemyslíte?

Zdroje: Deadline I, II   

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Koala | 22.04.2018 23:33
Veľmi pekný článok :)
Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu