Hra o trůny: Co bylo inspirací pro Vrabčáky, Noční hlídku atd.?

Hra o trůny: Co bylo inspirací pro Vrabčáky, Noční hlídku atd.? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Chytlavý děj seriálu Hra o trůny je v mnohém inspirován historií. Jaké paralely v reálném světě mají Dothrakové, Noční hlídka nebo třeba Vrabčáci?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Noční hlídka vs. Řád templářů

Noční hlídka, ozbrojené bratrstvo strážící Zeď, má svou historickou paralelu v Řádu templářů, jednom z nejmocnějších rytířských řádů středověku, jehož původním úkolem bylo zajištění bezpečnosti pro poutníky z Evropy, kteří putovali do Jeruzaléma. Všichni muži Noční hlídky nosí černou barvu, která představuje jejich uniformu. Podobně se oděvem vyznačovali i templářští rytíři, kteří nosili bílou s červeným křížem. Členové Noční hlídky jsou ospravedlňováni za všechny své minulé hříchy poté, co slíbí věrnost. Stejně tak i templářští rytíři dostali odpuštění od papeže za své minulé hříchy, jakmile se stali členy řádu.

Obě skupiny mají povinnost spíše chránit, než válčit. Zatímco Noční hlídka chrání obyvatele Západozemí od čehokoliv na severu od Zdi, templářští rytíři ochraňovali poutníky v Jeruzalémě. Noční hlídka disponuje i vlastní hierarchií a rozlišuje tři zvláštní skupiny členů – průzkumníky, stavitele a majordomy. Členové (bratři) templářského řádu se rovněž členili na tři základní kategorie – bratry rytíře, bratry sloužící a kaplany.

Jejich přísahy jsou rovněž velmi podobné. Bratři Noční hlídka slibují věrnost, celibát, život ve skromných podmínkách a nakonec nikdy nekončící oddanost: „Svěřuji svůj život a čest Noční hlídce, pro tuto noc a pro všechny noci, které přijdou.“ Templáři také slibovali cudnost, poslušnost a oddanost.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Jána | 21.05.2018 18:05
Je to Yara Greyjoy a s tím protestantismem se mi to moc nezdá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu