Hra o trůny: Scénáře pro 8. řadu musely po natáčení „zmizet“

Hra o trůny: Scénáře pro 8. řadu musely po natáčení „zmizet“ | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Ochrana před spoilery je podle jednoho z herců přísnější než kdy dřív. Hra o trůny podléhá striktním pravidlům.

Velké seriálové hity měly odjakživa problém s úniky informací. A aby také ne. Vždycky se najde nějaký nenápadný pracovník, který se dovede zmocnit stránky ze scénáře, nebo šikovný hacker se záluskem na nejnovější epizody. Hra o trůny se s podobnými problémy musí potýkat ve velkém od své páté řady. Už několikrát se stalo, že se napsané scénáře objevily na Redditu, a loni byla před oficiálním vysíláním vyvěšena na pirátské weby dokonce celá jedna epizoda. Nikolaj Coster-Waldau, představitel Jaimeho Lannistera, se nedávno účastnil spolu s několika dalšími hereckými kolegy akce Con of Thrones a poskytl několik rozhovorů. V nich odhalil, že při letošním natáčení finální osmé řady zavedli tvůrci na ochranu před úniky informací dosud nejstriktnější metody.

Jsou velmi, velmi přísní.“ pověděl redaktorům Waldau. „Letos se to dostalo do opravdu šílených výšin. Scénáře dostáváme pouze digitálně, následně danou scénu natočíme, a jakmile jsme hotoví, scénář vám prostě zmizí. Je to skoro jako v Mission: Impossible: Toto zařízení se samo zničí.“ Producenti na ochranu svých scénářů dbají opravdu hodně, a jelikož se jedná o velké finále, ke kterému všechno několik let směřovalo, jejich přístup je absolutně pochopitelný. Na otázku, zda dostal Waldau i nějaké falešné scénáře, o kterých se po internetu šíří zvěsti, odpověděl, že takové šuškanice jsou jen zveličené a on sám obdržel pouze skutečnou verzi.

Herec dále ve stejném rozhovoru promluvil i k fanouškům, kteří mají hluboko v sobě obavy, že definitivní konec na ságy, na nějž čekají už od roku 1996, je nakonec zklame. Waldau ovšem věří, že se nemáme čeho bát. „Vím, že jsme skončili správně a přesně tak, jak jsme chtěli. Když jsem pro poslední řadu četl scénář, říkal jsem si: Wow, oni to vážně zvládli perfektně! Celé je to jeden příběh a dává to společně smysl.“ To jsou hodně silná slova, ale už za rok uvidíme, zda Waldau skutečně nepřehání.

Zdroj: Elite Daily

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu