13 Reasons Why: Co očekávat od třetí série?

13 Reasons Why: Co očekávat od třetí série? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Tvůrci se na Comic-con v San Diegu rozpovídaly o tom, na co se můžeme těšit ve třetí sérii a zda hrozí nějaký zásadní herecký odchod.

Je to pár týdnů, co Netflix vypustil do světa pokračování středoškolského příběhu, který bez nejmenšího přehánění svým kontroverzním zpracováním, přímočarostí vypravění a tématickou relevancí uhranul doslova celý svět. Dokonce zažehl jednu z nejvášnivějších diskuzí minulého roku, která zdaleka přesáhla hranice médií a způsobila celospolečenský poprask svým otevřeným ztvárněním nejožehavějších problémů současné mladé generace. Řeč je samozřejmě o 13 Reasons Why. Netflix vypustil druhou sérii letos v květnu, a jak se dalo očekávat, i ona, kráčející v kontroverzních šlépějích svého předchůdce, způsobila pořádný poprask.

13 Reasons Why: Finále 2. řady čelí kritice kvůli znásilnění
 

Nyní je načase odprostit se od minulosti a podívat se, co si pro nás tvůrci nachystali pro příště. Jak se dalo očekávat, navzdory tomu, že knižní materiál byl celý vyčerpán první sezónou, tak i nyní producenti věří, že stále existuje spousta látky ke zpracování. A pokud bude ze strany Netflixu a fanoušků zájem, rádi by ve vyprávění pokračovali. A na co přesně se můžeme těšit? Tvůrci podle vlastních slov již prozradily obrysy budoucího děje v právě ukončené druhé sezóně. Těžko si představit těžší kalibr (volba slov je čistě náhodná) cliffhangeru, než stojícího Claye s útočnou puškou v ruce před vchodem do střední školy těsně před příjezdem policie, která obdržela hovor o potencionálním útoku. Tvůrci na Comic-conu prohlásili, že očekávají, že velkou roli v nadcházejících událostech bude hrát Tyler, který byl v posledním díle brutálně sexuálně napaden skupinou spolužáků. Právě jeho příběh a pohled na věc se dostane do centra dění. Dalším podpůrným příběhovým bodem bude těhotenství Chloe, jejíž přítel Bryce unikl obvinění ze znásilnění pouze s podmínkou a nyní by se mohl k jejímu neplánovanému těhotenství postavit hodně negativně a snažit se svou přítelkyni dohnat k nucenému potratu.

Tvůrci počítají s tím, že by se měli vrátit všichni členové původního hereckého ansámblu. Jedinou vyjímkou je velký otazník nad návratem Katherine Langford (Hannah Baker), která nepřímo na svém instagramu potvrdila (viz obrázek výše), že považuje svůj příběh za uzavřený. I samotní tvůrci si myslí, že pokud by se měla její postava vrátit, tak očekávají, že její příběhová linka ustoupí do pozadí. Scénáristé totiž chtějí, aby se životy našich hrdinů pohnuly kupředu a jediným způsobem, jak to udělat, je uzavřít kapitolu s názvem Hannah Baker. Samozřejmě s tím, že tragédie, která je všechny formovala, zůstane jejich součástí. Navždy.

První sezóna dorazila na televizní obrazovky v březnu 2017, druhá o 14 měsíců později, tedy v letos v květnu. Pokud se Netflix neodchýlí od svého modusu operandi, lze s trochou štěstí očekávat premiéru třetí sezóny někdy na přelomu léta příštího roku.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu